Tapahtumavinkit

S-ryhmäläiset kokosivat tapahtumavinkkejä loppuvuoteen

Me s-ryhmäläiset kokosimme loppuvuoden tapahtumavinkkejä niin syyslomia kuin pikkujouluaikaa varten. Eri puolilla Suomea tapahtuu taas paljon: on teatteria, messuja, sirkusta, keikkoja, pikkujouluhupailuja, valotapahtumia ja vaikka sun mitä. Ota vinkeistä vaari ja varaa paikkasi jo tänään.

13.10.2021

Tapahtumavinkit on luetteloitu paikkakunnittain aakkosjärjestyksessä. Vinkkien yhteydessä on myös linkit hotelliemme sivulle, joten majoitus tai tilat omiin tapahtumiin kannattaa varata niin ikään saman tien.

Espoo

”Suomen Musiikkiteatterin järjestämät pikkujoulutapahtumat pe 26.11. Leevi and The Leavings -show ja la 27.11. Golden Abba -show Espoon Otahallissa ja majoitus 100 metriä Otahallin ovelta Radisson Blu Espoossa.”

https://www.musiikkiteatteri.fi/

Radisson Blu Espoo:

https://www.radissonhotels.com/fi-fi/

Helsinki

”Omana täkynäni voisin laittaa tarjolle messut, joita alkaa olla eri puolilla Suomea taas pitkästä aikaa. Itse aion suunnata ainakin lokakuun lopussa Helsingin Kirjamessuille, joissa on tarjolla huikea kattaus osastoja ja ohjelmaa lukemisen ystäville. Samaan aikaan on myös Viinikylä 2020 -messut. Kauempaa ja miksei läheltäkin tuleville on enemmän kuin kätevästi tarjolla Original Sokos Hotel Triplan palvelut ihan siinä vieressä.”

https://kirjamessut.messukeskus.com/

”Haaveilen matkasta Helsinkiin katsomaan Kansallisoopperan Oopperan kummitusta. Majoittuminen tietysti uudistuneessa Sokos Hotel Presidentissä.

https://oopperabaletti.fi/ohjelmisto-ja-liput/oopperan-kummitus/

”Lintsillä valokarnevaalit ja yöpyminen tietty Pressassa.”

https://www.linnanmaki.fi/fi/hupitekemista/teemaviikot/valokarnevaali/

“Helsinkiin, Tennispalatsiin, joka on Sokos Hotelli Presidentin vieressä katsomaan uutta James Bond - leffaa.”

https://www.finnkino.fi/teatterit/tennispalatsi

”Sirkus Finlandia 1.10.-31.10 Helsingin Kaisaniemessä. Syysloma viikolle kiva tapahtuma koko perheelle. Lähimmät majoitukset Vaakuna ja Presidentti hotellit.”

www.sirkusfinlandia.fi

”Ehdottomasti suosittelen Linnanmäen valokarnevaaleja, mutta ohessa voi käydä kiertelemässä vaikkapa Kallion taidekierroksen.

Kyseessä on Kallion ala-asteen 6A:n varainkeruuprojekti, jossa paikalliset yrittäjät tukevat luokan leirikouluhanketta. Oppilaiden tekemät taideteokset ovat kaikkien kulkijoiden ihailtavana mukana olevien yritysten ikkunoissa 14.10.– 28.10.

Reittikartta julkaistaan tapahtumasivulla lähempänä aloitusajankohtaa.

Hotellimajoitus kätevimmin Triplassa tai Helsingin keskustan Sokos hotelleissa tai Radissoneissa.

Kierroksessa on mukana mm. useampi ravintola-alan yritys, joten kävelyreitin varrella voi vaikka piipahtaa osoittamassa itse tukea näille luokan tukijoille.

Ja kyllä, vedän tällä idealla täysin kotiinpäin - oma lapsi on ko. luokalla.”

https://fb.me/e/W3NdZ82N

”Lux Helsinki ja Radisson Blu Plaza”

https://luxhelsinki.fi/

”Helsingissä Pasilan katutaidekierros helposti Sokos Hotel Triplasta kiertäen.”

https://www.helsinkiurbanart.com/pasilan-katutaideteokset-kartalla/

”Helsingin messukeskuksessa on koiramessut 18.–19.12. Yöpyminen kävelymatkan päässä Messukeskuksesta Original Sokos Hotel Triplassa.”

https://www.koiramessut.fi/

Helsingin Sokos Hotellit:

https://www.sokoshotels.fi/fi/helsinki

Ja Radisson Blu Hotellit:

https://www.radissonhotels.com/fi-fi/

Joensuu

”4 kävelyä Joensuussa ja majoitus uudistuneessa Original Sokos Hotel Kimmelissä.”

https://tapahtumat.joensuu.fi/fi-FI/page/61483276df518f495184b1d3

”Joensuussa joen varrella valokuvanäyttely.

https://tapahtumat.joensuu.fi/fi-FI/page/614b345e017ba46f79ba9ebb

Joensuun Sokos Hotellit:

https://www.sokoshotels.fi/fi/joensuu

Jyväskylä

”Jos jäi kesän festarit väliin, niin tervetuloa Jyväskylän Paviljonkiin John Smith Frozeniin joulukuun alussa. Ja majoitushan onnistuu näppärästi joko Solo Sokos Hotel Paviljongissa tai Original Sokos Hotel Alexandrassa.”

https://johnsmith.fi/frozen/

”Jyväskylässä ikoninen keikkapaikka Lutakko on julkistanut paljon uusia keikkoja syksylle. Ja Paviljonki-hotelli palvelee samalla aukiolla, mikäs sen parempaa.”

https://www.jelmu.net/

”Lutakon keikkojen lisäksi Jyväskylässä erinomainen www.teatterikone.fi, jonka esitykset ovat takuulla mieleenpainuvia ja ajatuksia herättäviä. Yöpyminen joko Paviljongissa tai keskustan puolella Alexandrassa.”

”Kirja-, ruoka- ja viinimessuja on tarjolla myös Jyväskylän Paviljongissa

https://www.paviljonki.fi/messut/kirja-ruoka-viini/

Jyväskylän Sokos Hotellit:

https://www.sokoshotels.fi/fi/jyvaskyla

Kouvola

”Kouvolassa 29.10 Crazy Clown Town -tapahtuma. Hulluja pellejä ja kummituksia. Yöpyminen Kouvolan uudistuneessa vaakuna hotellissa.”

https://kouvolansome.com/tapahtumat/mustamanski29102021/

Original Sokos Hotel Kouvola:

https://www.sokoshotels.fi/fi/kouvola

Kuopio

”Siellä missä palamut humisoo kesät, syksyt ja talavet on ihmisen hyvä olla eli hyvän elämän pääkaupunki kutsuu myös syyslomalla Kallaveden äärelle, keskelle kauneimpia metsiä ja onnellista savolaista kansaa. Meistä, Original Sokos Hotel Puijonsarven väestä sanotaan, että meille on heleppo tulla ja meijjän kanssa on hyvä ellee: siinähän sitä tapahtummoo on jo kerrakseen. Muutamia vinkkejä Kuopion suuntaaville vieraille olemme poikki Puikkarin väellä luoneet:

Syysloma Kuopiossa - 10 plus yksi parasta vinkkiä - sokoshotels.fi

Kuopion Sokos Hotellit:

https://www.sokoshotels.fi/fi/kuopio

Lahti

”Stand upin ystäville, Lahessa: https://www.sibeliustalo.fi/tapahtumat/ismo-leikola-ei-mitaan-vakavaa/

Majoitus Lahden Seurahuoneella.”

”Lahden Sibeliustalolla on tulossa paljon konsertteja, mm. Kaija Koo. Yöpyminen tietysti Lahden Seurahuoneella.”

https://www.sibeliustalo.fi/

”Lahdessa Kätevä & Tekevä- ja Hetki-messut marraskuun alussa. Samassa voi käydä rentoutumassa Salpausselän maisemissa tai vaikka teatterissa! Majoitus tietysti Seurahuoneella.”

https://lahdenmessut.fi/tapahtumat/kateva-tekeva/

”Lahdessa Sibeliustalon sekä Kaupunginteatterin tarjonta, muun muassa Waitress-musikaali. Yöpyminen tietenkin uudessa Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen Loft Housen kaksikerroksisessa huoneessa!”

https://www.lahdenkaupunginteatteri.fi/

Solo Sokos Hotel Seurahuone, Lahti:

https://www.sokoshotels.fi/fi/lahti

Levi

”Meillä täällä pohjoisessa Levillä tapahtuu seuraavaa:

Laskettelu- ja hiihtokausi alkaa 8.10. klo 9.30

Levin ja Ylen yhdessä järjestämä Aurora -tulevaisuustapahtuma tunturissa 19.11.

Levin pujottelun maailman cup 20.–21.11.

Tapahtumia päivitetään hotellimme nettisivuille ja sieltä myös onnistuu kätevästi huoneen varaaminen: https://www.sokoshotels.fi/fi/levi/sokos-hotel-levi

Mikkeli

”Syyslomalaisille mainiot menovinkit Mikkeliin: https://www.sokoshotels.fi/fi/tarjoukset/tarjous/aktiivimatkailijan-syyslomalle/025761322_392895?promoCode=BSYYSLOMA21?previous=547705830

Nurmes

”Huikaisevan kauniin Pielisen rannalla Pohjois-Karjalassa sijaitseva Bomba, jonka upea ja tunnelmallinen spa suorastaan pakottaa nauttimaan.

Ohjelmaksi sopisi vaikkapa rentouttava joulujooga: https://www.sokoshotels.fi/fi/ajankohtaista/uutinen/rentouttava-joulujooga-bomballa/015722981_392883?previous=518074950

Oulu

”Oulussa Lumo Light Festival. Majoitus ehdottomasti Oulun keskustan sydämestä, Sokos Hotel Arinasta, kävellen pääsee ihastelemaan upeita valoja tulevassa Euroopan kulttuuripääkaupungissa.”

https://www.ouka.fi/lumo

”Tanssimista on monella ollut ikävä, kuten myös Arinan tanssiravintolaa, sitä en valitettavasti voi luvata mutta Suurtanssit järjestetään Oulussa Teatrialla marraskuussa.”

https://www.teatria.com/tapahtuma/oulu/tanssiklubi-suurtanssit/

”Yöpyminen Oulussa ja lossilla käynti Hailuotoon.”

https://www.hailuoto.fi/

Oulun Sokos Hotellit:

https://www.sokoshotels.fi/fi/oulu

Radisson Blu Oulu:

https://www.radissonhotels.com/fi-fi/

Pori

”Meillä Porissa järjestetään tulevan juhlakauden aikana yhteensä kahdeksana eri iltana Viihteelliset pikkujoulut. Illan ohjelmassa livemusiikkia Duo Coverdosen tahtiin ja huikeita temppuja mentalisti Tommi Viikinkosken toimesta. Hinta sisältää ohjelman lisäksi kolmen ruokalajin menun alkumaljoineen. Pikkujoulut järjestetään Porin Vaakunan 2. kerroksessa Satakunta Salissa, joten yöpyminen onnistuu ihan samassa rakennuksessa. Tervetuloa Poriin viihtymään! Lisää tietoa täältä: https://www.sokoshotels.fi/fi/tarjoukset/tarjous/juhli-kanssamme-porissa-katso/025761708_392887

Rovaniemi

”Pakopelien ystäville Rovaniemellä pikkujoulut ja yöpyminen tietenkin saman katon alla Sokos Hotel Vaakunassa! https://www.raflaamo.fi/fi/tarjoukset/tarjous/pikkujoulupaketti%3A-pakohuone-dinner/025757833_624934

”Rovaniemellä Kelekkamessut 30–31.10 Lappi Areenalla järjestetään vihdoin 2 vuoden jälkeen, kerää ihmisiä ympäri Lapin ja Pohjanmaan. Mahollista nähä revontuli näytöstä ja majoittua Rovaniemen Sokos Hotel Vaakunassa. Pitkin kaupunkia näkyy elämää ja loistetta.”

https://www.lapinmessut.fi/kelekkamessut/

”Tulehan käymään Joulupukin luona Rovaniemellä. Nyt onkin mainio hetki piipahtaa Joulupukin luona kertomassa hartaimmat toiveet ja ottamassa vaikka yhteiskuva Joulupukin kanssa ennen H-hetkeä. Joulupukin pajakylästä löydät tietenkin vuoden odotetuimman vieraan Joulupukin, mutta myös pukin ihanat kaverit kuten porot ja huskyt. Todellinen joulufani yöpyy Rovaniemen Original Sokos Hotel Vaakunan jouluteemaisessa huoneessa vaikka vuoden jokaisena päivänä.”

https://santaclausvillage.info/fi/

Original Sokos Hotel Vaakuna, Rovaniemi:

https://www.sokoshotels.fi/fi/rovaniemi

Salo

”Kurpitsaviikot Halikossa, majoittuminen Sokos Hotel Rikalassa, ruokailu Ravintolamaailmassa ja siinä samassa kipaisee Prisman ostoksille.”

www.kurpitsaviikot.fi

”Perniön joulukadun avajaiset, kun kaipaat maalaiskylän romantiikkaa ja itse leivottuja herkkuja ja tunnelmaa ja huikeaa valoshowta: ilotulitusammattilaisten järjestämä, jossa testaavat samalla isoja raketteja... 28.11 klo 12–18 raketit klo 18 ja jos haluaa jo 27.11 on Teijolla masuunin markkinat, jossa myös ihania käsityötuotteita. Hotelliksi voi valita Salon Rikalan. Kulkeminen molempiin tapahtumiin vie 15–20 minuuttia autolla.”

https://www.teijonmasuuni.fi/tapahtumat/

Original Sokos Hotel Rikala, Salo:

https://www.sokoshotels.fi/fi/salo

Savonlinna

Syyslomalaisten menovinkit Savonlinnaan: https://www.sokoshotels.fi/fi/tarjoukset/tarjous/aktiivimatkailijan-syyslomalle/025590390_392895?promoCode=BSYYSLOMA21%3Fprevious%3D508148418

”Ehottomasti pisteet synnyinseuduilleni Rantasalmelle Hotel & Spa Resort Järvisydämeen ja tapahtumana 6.11 pikkujoulut Gimme Abba, kun työporukan pikkujoulut virtuaalisena.

https://www.jarvisydan.com/events-archive/pikkujoulut-gimme-abba/

Muutenkin aktiviteetteja joka vuoden ajoille hulppeissa maisemissa & miljöössä.”

”Ja Järvisydämen lähinurkilla sijaitsee Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinnassa ja Seurahuoneen uudessa Kokous- ja tapahtumatila Luodossa Gimme Abba Dinner & Show 26.11. sekä muita loistavia ohjelmia.”

https://www.raflaamo.fi/fi/tarjoukset/tarjous/gimme-abba-taminossa/025759151_625002

”Tervetuloa ratkaisemaan murhamysteeri kolmen ruokalajin lomassa Olavinlinnan huikeassa miljöössä ja majoitu Sokos Hotel Seurahuoneella Savonlinnassa. Paikkoja vapaana vielä 3.12. esityksessä.”

Lue lisää mysteeri-illallisesta: https://www.raflaamo.fi/fi/tarjoukset/tarjous/mysteeri-illallinen-olavinlinnassa/025683360_625002

Original Sokos Hotel Savonlinna:

https://www.sokoshotels.fi/fi/savonlinna

Seinäjoki

”Me täällä Pohojanmaalla teemme kaiken Suurella Syrämmellä. Tule Seinäjoelle toteamaan se itse!

Oletko ajatellut, millaista olisi kuunnella suosikkiartistisi akustista keikkaa kaupungin parhaassa menomestassa? Entä sopisiko siihen kylkeen asiantunteva ja henkilökohtainen haastattelutuokio? Jos vastaat kyllä, sinun kannattaa suunnata Syrämmellä-klubille. Tämä on uusi konsepti Seinäjoella, mutta maailmalla tämäntyyppisiä juttuja on tehty jo kauan. Suomessa samansuuntaisia, akustisvetoisia konsertteja on monissa isoissa kaupungeissa. Useimmiten niistä kuitenkin puuttuu artistin haastatteluosuus.

llan haastattelutilaisuus kestää puolisen tuntia. Sen kuluessa syvennytään artistin kuulumisiin, tuotantoon ja uraan sekä muistellaan menneitä niin paikallisesti kuin muutenkin.

Haastatteluosuuden jälkeen on lyhyt väliaika. Illan toinen osuus on artistin akustishenkinen konsertti, joka kestää kolmesta vartista tuntiin.

Tämä on tilaisuus, jonne jokainen tosifani haluaa päästä!"

https://www.lippu.fi/event/syraemmellae-suvi-teraesniska-rytmikorjaamo-14190030/

”Seinäjoen Kaupunginteatterissa on taas kattava valikoima teatterielämyksiä!

https://seinajoenkaupunginteatteri.fi/ohjelmisto/

Molemmat Sokos Hotellimme, Lakeus ja Vaakuna sijaitsee ihan kävelymatkan päässä ja hotellien yhteydessähän on maittava ravintolatarjooma.Esimerkiksi Lakeus Matadorissa sekä Vaakunan Talriikissa arvostetaan kotimaisuutta sekä paikallisten ruokamaakunnan antimia.”

Seinäjoen Sokos Hotellit:

https://www.sokoshotels.fi/fi/seinajoki

Säkylä

”Ysäribileet: https://euraevents.fi/events/lalliksen-ysari-bileet/

Tallinna

”Tallinnan vanha kaupunki on upea joulun alla! Pienissä puodeissa järjestetään myös työpajoja, jossa joululahjoja pääsee tekemään itse. Majoittuminen tietysti Viru-hotellissa!”

”Lisää juhlavinkkejä Tallinnasta. Original Sokos Hotel Virussa on ajalla 15.10.2021–23.4.2022 kabaree-iltoja, joihin kuuluu juhlava gaalaillallinen. Nyt tulevan kauden show Crème de la Crème on valikoima Starlight Cabaret'n parhaita revyynumeroita. Show-varaukset voi tehdä joko https://viru.ee/fi/MerineitsiBooking tai viru.reservation@sok.fi

”Tallinnan joulumarkkinat alkavat 26.11. Täällä on tullut käytyä ja pääsee ihanasti joulutunnelmaan lyhyelläkin lomalla.”

https://www.visitestonia.com/fi/tallinnan-joulumarkkinat

Original Sokos Hotel Viru:

https://www.sokoshotels.fi/fi/tallinna

Tampere

”Karmiva karnevaali syyslomalla Tampereella. Jännitettävää riittää sekä lapsille että aikuisille. Majoituspaikana ehdottomasti Sokos hotelli torni, Tampere.”

https://sarkanniemi.fi/fi/karmiva-karnevaali

”Vinkkinä Tampere ja Uuden, Uljaan Uros Live-Areenan tapahtumat. Itsellä liput jo Lumikuningattareen ja toiveissa päästä Jääkiekon MM-kisoihin.”

https://lumikuningatar.fi/

”Tampereen 56. Valoviikot käynnistyvät 29.10.2021!

Perinteiset Valoviikot täyttävät Tampereen loistollaan vuoden pimeimpänä aikana. Aiemmilta vuosilta tutut valokoristeet sekä uudet ja yllättävät valoteokset saapuvat koristamaan kaupunkia jälleen 29.10.2021. Valoja voi ihailla koko pimeän ajan aina 13.3.2022 asti. Majoitusta tarjoaa Tampereen helmet: Torni, Tammer ja Villa ja tietenkin loppuvuodesta legendaarinen Ilves.”

https://www.tampere.fi/valoviikot.html

”Jouluun valmistautuminen onnistuu parhaiten Saiturin joulu, joka esitetään Tampereen teatterissa. Ilkka Heiskanen on pääosassa aivan huikea ja esittää vain häntä enää teatterin puolella (muutoin voi tuntea Kontio ja Parmas sarjan Sumeliuksena). Teatteria lähin on tietysti Tammer.”

https://tampereenteatteri.fi/naytelma/saiturin-joulu/

”Tallipihan joulu Tampereella, koko perheen tapahtumapaikka. Sokos Hotel Villa mukava, rauhallinen yöpymispaikka. Hotelli Tornin palvelut myös käytössä.”

https://tallipiha.fi/tallipihan-joulu

”Uros live-areenan avaus Tampereella joulukuussa avajaiset, kiakkoa, Popedaa, Nightwish . .. ja ihan naapurissa Torni ja Villa!”

https://uroslive.com/?gclid=Cj0KCQjw5JSLBhCxARIsAHgO2SfEH05lt0M5iuOfmkzW0Npzgi0vVGmQj979CSxovZQC36j3a7ev0z8aApwfEALw_wcB

”Tampereen jo perinteeksi tullut joulutori, joka järjestetään 4.-22.12.2021! Tori täyttyy käsityöläisten uniikeista luomuksista ja siitä aidosta joulun tunnelmasta.

Majoittuminen onnistuu kätevästi Tornissa, Villassa ja Tammerissa. Ilmeisesti myös legendaarinen Sokos Hotel Ilves avaa ovensa vuoden kestäneen remontin jäljiltä!”

https://tampereenjoulutori.fi

”Tampereella valaistu Tammerkoski on jo itsessään illalla vaikuttava näky ja sitä sekä muuta Tamperetta voi ihastella vaikka hotelli Tornista käsin. Päivällä voi tehdä vaikka syksyisen retken Kintulammelle, joka palkittiin vuoden 2020 retkikohteena.”

https://kintulammi.fi/

”Kädentaitojen messut Tampereella ja yöpyminen Tornissa.”

https://www.kadentaidot.fi/fi/

”Kinky Boots -musikaali Tampereen työväen Teatterissa.”

https://ttt-teatteri.fi/program/kinky-boots/

”Raskasta joulua -konsertti 17.12 Uros Live -areena, Tampere”

https://uroslive.com/tapahtuma/raskasta-joulua/

Tampereen Sokos Hotellit:

https://www.sokoshotels.fi/fi/tampere

Radisson Blu Tammer:

https://www.radissonhotels.com/fi-fi/

Turku

”Niin varttuneemmalle kuin nuoremmalle kulttuurin ystävälle löytyy syksyistä seikkailtavaa Turusta! Oma suosikkini on museokierros, jonka voi aloittaa aina Turun Linnan tiluksilta, merenkulun historiaa esittelevän Forum Marinumin kautta jokirantaa kävellen ja Wäinö Aaltosen museoon piipahtaen – lopulta Aboa Vetukseen saapuen. Lapsiperheille lisätärppinä Kuralan Kylämäki, jossa syyslomapäivät 13.–14.10. 1950-luvun tapaan. Hotelleista hurmaavina helminä Solo SH Seurahuone ja RB Marina Palace, kun taas urbaanimpaan makuun osuvat OSH Wiklund ja OSH Kupittaa kattoterasseineen kaupungin kattojen yllä.”

https://www.forum-marinum.fi/fi/ https://www.wam.fi/wam-turun-kaupungin-taidemuseo https://www.aboavetusarsnova.fi/fi https://www.turku.fi/kuralankylamaki

”Turku ja Marina Palace siihen kylkeen Turun Linna.”

https://www.turku.fi/turunlinna

”Turun kaupunginteatterissa saa 13.11 ensi-iltansa seikkailunäytelmä Hobitti. Ja yöpyminenhän on kätevintä kiven heiton päässä Radisson Blu Marina Palacessa!”

https://teatteri.turku.fi/tapahtuma/la-12042021-1300-hobitti

”Turun joulutori ja hotelliksi brunssitason aamiaisen omaava Seurahuone.”

https://www.suurtorinjoulumarkkinat.fi/

”Turun Kirjamessut ja Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone.”

https://www.kirjamessut.fi/

Turun Sokos Hotellit:

https://www.sokoshotels.fi/fi/turku

Radisson Blu Marina Palace:

https://www.radissonhotels.com/fi-fi/

Ähtäri

”Syyslomalla yöseikkailu Ähtäri Zoossa! Tutustua voi hämäräaktiivisiin eläimiin ja kiipeilyyn puissa otsalampun valossa. Laavuilla tulet, joissa voi paistaa makkaraa ja vaahtokarkkeja. Ei myöskään unohdeta Ähtärin Pandoja. Majoittuminen onnistuu mainiosti Seinäjoen Original Sokos Hotel Lakeudessa teemaan sopivassa saunallisessa pandakammarissa.”

https://ahtarizoo.fi/tapahtumat/yoseikkailu


Kuvat: Sokotel Oy

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.