Oulun S-market Kastellin aurinkopaneelit ovat katolla piilossa katseilta.

S-ryhmä mukana Financial Timesin Euroopan ilmastojohtajien listalla

Arvostettu talouslehti Financial Times listasi 300 parhaiten ilmastopäästöjään vähentänyttä eurooppalaisyhtiötä. S-ryhmä löytyy sijalta 41.

19.5.2021

S-ryhmän ilmastotavoitteet on vahvistettu tieteeseen perustuviksi (SBT-targets), ja ne ovat linjassa Pariisin ilmastosopimuksen 1,5 asteen tavoitteen kanssa. S-ryhmä on myös sitoutunut siihen, että sen suurimmat tavarantoimittajat asettavat omat tieteeseen perustuvat päästövähennystavoitteensa vuoden 2023 loppuun mennessä.

Sijoittuminen kovassa seurassa Euroopan ilmastojohtajien joukkoon on pitkäjänteisen työn tulosta. 

”Olemme parantaneet energiatehokkuuttamme jo kauan ja panostaneet uusiutuvaan energiaan. Financial Timesin lista on mukava välitodistus, mutta seuraava iso maali on vuodessa 2025, jolloin S-ryhmän on määrä olla hiilinegatiivinen”, S-ryhmän vastuullisuusjohtaja Nina Elomaa sanoo. 

Viime vuosien aikana S-ryhmä on noussut muun muassa Suomen suurimmaksi aurinkosähkön tuottajaksi. Vuoden 2021 loppuun mennessä aurinkopaneeleiden määrä toimipisteissä kasvaa noin 100 000:een.

”Vuonna 2030 tuotamme kaiken käyttämämme sähkön uusiutuvalla energialla”, Elomaa toteaa.

Financial Times on teettänyt tutkimuksen Statista-yhtiöllä. Eurooppalaisten yhtiöiden päästövähennyksiä on vertailtu vuosien 2014 ja 2019 välillä. Laskelmissa on otettu huomioon yritysten suoralla toiminnallaan aiheuttamat päästöt sekä yhtiön käyttämän energian tuotannossa aiheutuneet päästöt. Tämän jälkeen päästöt on suhteutettu yrityksen liikevaihtoon.

S-ryhmän lisäksi FT:n listalle nousi 14 muuta suomalaisyritystä. Voit lukea Ylen julkaiseman uutisen aiheesta täältä.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.