Kuvateksti

Reilu kauppa kasvaa, katso lista suosikkituotteista

Reilun kaupan tuotteita myytiin S-ryhmän marketeissa tammi–syyskuussa 5,2 miljoonaa kiloa. Edellisestä vuodesta myynti kasvoi huikeat 43 prosenttia.

25.10.2016

Kasvua selittää erityisesti Reilun kaupan banaanin suosion voimakas kasvu. Sen myynti kasvoi edellisestä vuodesta peräti 55 prosentilla.

– Lähes puolet Reilun kaupan tuotteiden myynnistä tulee banaanista, se on selvästi suosituin tuote. Banaanin myynti on kasvanut jo muutaman vuoden ja vauhti on tänä vuonna vain kiihtynyt, valikoimajohtaja Katja Tapio S-ryhmän vähittäiskaupasta kertoo.

Reilun kaupan tuotteissa myynti keskittyy voimakkaasti suosituimpiin tuotteisiin. Yli 90 prosenttia kaikesta Reilun kaupan tuotteiden myynnistä tuli kuluvana vuotena 33 myydyimmästä tuotteesta.

Banaani, kahvi ja jäätelö kärjessä

S-ryhmän kauppojen valikoimissa on lähes 200 Reilun kaupan tuotetta.

Kokosimme tuotteet yhdelle listalle Foodie.fi-palveluun. Listan avulla voi tutustua tuotekirjoon sekä tarkistaa oman kaupan valikoimat ja hinnat.

Reilun kaupan tuotteen tunnistaa pakkauksessa olevasta Reilun kaupan logosta.

Myydyimmät Reilun kaupan tuotteet:

  1. Reilun kaupan banaani, luomu

  2. Reilun kaupan Reko-kahvi, luomu

  3. Ben & Jerrys´s Cookie Dough -jäätelö

  4. Reilun kaupan ruokokidesokeri

  5. Dansukker luomuruokosokeri

  6. Dansukker ruokopalasokeri

  7. Pauligin Mundo-kahvi, luomu

  8. Jalotofu kylmäsavu

  9. Ben & Jerrys´s Cookie Dough Switch up -jäätelö

  10. Ben & Jerrys´s Half Baked -jäätelö

(Lähde: S-ryhmän myyntidata, 1-9/2016)

Reilun kauppa auttaa alkuperämaissa

Kehitysmaiden pienviljelijöiden ja työntekijöiden aseman parantamiseen tähtäävän Reilun kaupan järjestelmän tuotteilla on S-ryhmän marketkaupoissa tärkeä rooli.

– Reilun kaupan tuotteet osuvat moneen isoon trendiin. Kuluttajia kiinnostaa tuotteiden alkuperä sekä tuotannon vastuullisuus ja eettisyys. Tarjoamalla Reilun kaupan tuotteita tarjoamme kuluttajille juuri näihin arvoihin sopivia tuotteita, Tapio kertoo.


Kuvat: S-Ryhmä

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.