Rosso-pizzat ruokakauppaan

Ravintolatason valmisruoan valikoima kasvaa jälleen: rehellisen mutkattomia Rosson pizzoja saa nyt ruokakaupasta

Ravintolamaisen valmisruoan trendi jatkaa edelleen kasvuaan. Maaliskuun alussa S-ryhmän ruokakauppoihin tuotiin asiakkaiden toiveesta tuoreista raaka-aineista valmistettuja Rosso-pizzoja, joiden kysyntä on ylittänyt odotukset. Kolme herkullista makua syntyivät Rosso-ravintoloiden myydyimpien pizzojen pohjalta.

8.3.2022

Rosso-pizzat:

  • Pizza Prosciutto Crudo (mozzarellajuusto, ilmakuivattu kinkku, puolikuivattu tomaatti) 395 g
  • Pizza Pollo Barbeque (broileri, mozzarellajuusto, sinihomejuusto, barbequekastike) 385 g
  • Pizza Opera Special (tonnikala, kinkku, pepperoni) 390 g
  • Tuotteet myynnissä 1.3.2022 alkaen S-ryhmän Prismoissa, S-marketeissa, Saleissa ja Alepoissa. Valikoima voi vaihdella myymälän koosta riippuen.

S-ryhmä toi viime viikolla ruokakauppoihin rakastetusta Rosso-ravintolasta inspiraationsa saaneet tuorepizzat, joissa on aito italialainen pizzapohja sekä tuoreet ja laadukkaat täytteet. Alkuvaiheessa saatavilla on kolme makuvaihtoehtoa: Prosciutto Crudo, Pollo Barbeque ja Opera Special. Kaikki pizzat ovat vähälaktoosisia.

”Suunnittelussa lähdettiin liikkeelle Rosso-ravintoloiden suosituimmista pizzoista, joiden makumaailman pohjalta syntyivät nämä kolme tuorepizzaa ruokakaupassa myytävinä versioina. Toivomme saavamme tulevaisuudessa tarjolle myös kasvisversion, jonka tuotekehitys on vielä työn alla”, kertoo myyntipäällikkö Mikko Kovalainen S-ryhmän marketkaupasta.

Ravintolan ja ruokakaupan rajan hämärtyminen eli niin sanottu grocerant-ilmiö on ollut vahvassa kasvussa viime vuosina, ja trendi on kiihtynyt entisestään korona-aikana.

S-ryhmän viime vuonna tekemän asiakastutkimuksen mukaan asiakkaat toivoivat ruokakauppaan erityisesti Amarillon ja Rosson makumaailman mukaisia, ravintolatasoisia valmisruokia. Amarillo-tuotteet ovat olleet myynnissä S-ryhmän ruokakaupoissa viime vuoden lokakuusta alkaen ja saaneet hyvän vastaanoton asiakkailta. Myös Rosso-pizzojen myynti on lähtenyt käyntiin erinomaisesti.

”Rosson tuorepizzoista tuli heti ensimmäisellä myyntiviikollaan S-ryhmän valmisruokahyllyjen euromääräisesti myydyimpiä pizzoja. Tätä voi pitää todella kovana suorituksena, kun otetaan huomioon kaupan valmisruokahyllyn muiden pizzojen valtaisat myyntimäärät. Ensimmäisen myyntiviikon perusteella voimmekin povata, että Rosso-tuorepizzat tulevat tosissaan haastamaan koko valmispizzojen markkinaa”, Kovalainen paljastaa.

Moni yhdistää Rosson herkullisten pizzojen lisäksi raastepöytään, joka teki paluun ravintoloihin viime syksynä. Tullaanko Rosson raasteita näkemään myös ruokakaupassa?

”Lähdemme aluksi liikkeelle tuorepizzoista. Ei kuitenkaan ole poissuljettua, että tulevaisuudessa pizzan kaveriksi saisi ostettua myös raasteannoksen. Jos asiakkaat niin toivovat, tutkimme sitäkin vaihtoehtoa osana tulevaa tuotekehitystä”, Kovalainen sanoo.


Kuvat: SOK

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.