S-ryhmä toi viime viikolla ruokakauppoihin rakastetusta Rosso-ravintolasta inspiraationsa saaneet tuorepizzat, joissa on aito italialainen pizzapohja sekä tuoreet ja laadukkaat täytteet. Alkuvaiheessa saatavilla on kolme makuvaihtoehtoa: Prosciutto Crudo, Pollo Barbeque ja Opera Special. Kaikki pizzat ovat vähälaktoosisia.
”Suunnittelussa lähdettiin liikkeelle Rosso-ravintoloiden suosituimmista pizzoista, joiden makumaailman pohjalta syntyivät nämä kolme tuorepizzaa ruokakaupassa myytävinä versioina. Toivomme saavamme tulevaisuudessa tarjolle myös kasvisversion, jonka tuotekehitys on vielä työn alla”, kertoo myyntipäällikkö Mikko Kovalainen S-ryhmän marketkaupasta.
Ravintolan ja ruokakaupan rajan hämärtyminen eli niin sanottu grocerant-ilmiö on ollut vahvassa kasvussa viime vuosina, ja trendi on kiihtynyt entisestään korona-aikana.
S-ryhmän viime vuonna tekemän asiakastutkimuksen mukaan asiakkaat toivoivat ruokakauppaan erityisesti Amarillon ja Rosson makumaailman mukaisia, ravintolatasoisia valmisruokia. Amarillo-tuotteet ovat olleet myynnissä S-ryhmän ruokakaupoissa viime vuoden lokakuusta alkaen ja saaneet hyvän vastaanoton asiakkailta. Myös Rosso-pizzojen myynti on lähtenyt käyntiin erinomaisesti.
”Rosson tuorepizzoista tuli heti ensimmäisellä myyntiviikollaan S-ryhmän valmisruokahyllyjen euromääräisesti myydyimpiä pizzoja. Tätä voi pitää todella kovana suorituksena, kun otetaan huomioon kaupan valmisruokahyllyn muiden pizzojen valtaisat myyntimäärät. Ensimmäisen myyntiviikon perusteella voimmekin povata, että Rosso-tuorepizzat tulevat tosissaan haastamaan koko valmispizzojen markkinaa”, Kovalainen paljastaa.
Moni yhdistää Rosson herkullisten pizzojen lisäksi raastepöytään, joka teki paluun ravintoloihin viime syksynä. Tullaanko Rosson raasteita näkemään myös ruokakaupassa?
”Lähdemme aluksi liikkeelle tuorepizzoista. Ei kuitenkaan ole poissuljettua, että tulevaisuudessa pizzan kaveriksi saisi ostettua myös raasteannoksen. Jos asiakkaat niin toivovat, tutkimme sitäkin vaihtoehtoa osana tulevaa tuotekehitystä”, Kovalainen sanoo.