Prisma Hertsi

Prisman asiantuntija ennustaa: Tässä ovat tämän vuoden Black Fridayn hittituotteet – ja missä kategoriassa tuotteista tulee olemaan pulaa

Prisman myyntipäällikkö uskoo tämän vuoden halutuimpien Black Friday -hittien joukosta löytyvän muun muassa urheiluvälineitä, neulelankaa ja Muumi-käsipyyhkeitä. Samalla marketkaupassa ollaan tietoisia, että tietyissä kategorioissa tavaroista tulee olemaan pulaa ja kuluttajia kehotetaan olemaan niiden suhteen aikaisin liikkeellä. Prisma tuo myös tänä vuonna ensimmäistä kertaa Black Friday -alennusten piiriin myös päivittäistavarakaupan tuotteita, kuten virvoitusjuomia, karkkeja, hedelmiä ja vihanneksia.

3.11.2021

Prisman myydyimmät Black Friday -tuotteet vuonna 2020

• Kirurginen suu-nenäsuojus

• Massage gun FL-GM 01A -hierontavasara

• Samsung TV 50Q60TA

• Electrolux ERGORAPIDO EER73IGM varsi-imuri

• Muumi Loikoilua -muki 0,3 l

Black Friday on viime vuosina kasvattanut Prisman käyttötavarapuolen myyntiä jopa 47 prosenttia verrattuna kampanjaa edeltäviin viikkoihin.

Prisman Kodin ja Viihteen myyntipäällikkö Rauna Junnila kertoo, että suurimmaksi osaksi ihmiset tulevat etsimään alennuksia nimenomaan viihde-elektroniikasta sekä pienistä kodinkoneista. Viime vuonna Prisman myydyimpien Black Friday -tuotteiden joukosta löytyi muun muassa televisio, imuri, sähköhammasharja, muumimuki sekä ajan kuvan mukaisesti kirurginen suu-nenäsuoja.

Junnila uskookin tietävänsä myyntitrendien pohjalta, mitkä tulevat olemaan tämän vuoden Black Friday -sesongin halutuimmat tuotteet.

”Tänä vuonna varmasti edelleen suurimpia hittejä ovat pienet kodinkoneet ja audiolaitteet, kuten kuulokkeet, sekä viime vuoden tapaan Muumi-käsipyyhkeet. Lisäksi meillä on tulossa tämän vuoden kampanjaan täysin uusia juttuja, joista odotamme uusia hittejä. Näitä ovat esimerkiksi urheiluvälineet, neulelangat ja ruoanvalmistuksen astiat. Tämän vuoden hittejä voivat myös olla vaikkapa kylpytynnyri tai lumilinko.”

Ensimmäistä kertaa myös päivittäistavaran tuotteita tarjouksessa

Vastatakseen entistä paremmin Black Fridayn aiheuttamaan kysyntäpiikkiin Prisma tuo tänä vuonna Black Friday -alennusten piiriin useita kategorioita myös päivittäistavarakaupan puolelta, ensimmäistä kertaa koskaan.

”Prisma valmistautuu tänä vuonna Black Fridayhin entistä paremmin ja tavoitteenamme on tehdä tähän mennessä nähdyistä kampanjoista suurin. Viime vuosina on käynyt yhä selvemmäksi, että Black Friday aloittaa joulumyynnin ja kampanjasta hankitaan jo runsaasti pukinkonttiin päätyvää paketintäytettä. Samalla haluamme tarjota mahdollisuuden saada tuntuvia alennuksia myös ruokatarvikkeista ja tuoda tarjousten piiriin heidätkin, jotka eivät aio tehdä Black Fridayn aikaan isoja tuotehankintoja”, Junnila toteaa.

Tavarapulaan tulee varautua – jos etsit näitä, ole aikaisin liikkeellä

Tänä syksynä on puhuttu paljon maailmanlaajuisen komponenttipulan, rahtiliikenteen globaalien pullonkaulojen sekä koronaviruspandemian aiheuttamista haasteista tuotantoketjuille ja sitä kautta tavaroiden riittävyydelle. Junnila toteaakin, että sama tilanne voi olla edessä Prismassa ja etenkin viihde-elektroniikkaa halajavan kuluttajan tulee olla hereillä. ”Tämä tilanne kohdistuu nyt pahiten viihteen tuotealueisiin ja siellä erityisesti pelitarvikkeisiin, robottipölynimureihin ja puhelimiin. Suosittelenkin näitä tuotteita etsiviä olemaan ajoissa liikkeellä, koska kampanjan tuote-erät ovat osittain hyvinkin rajallisia. Nyt myös lisääntyvien 24/7-aukioloaikojen ja verkkokaupan myötä tarjoukset loppuvat vielä entistäkin nopeammin, eikä sellaista yhden kellonlyömän ostoryntäystä todennäköisesti enää tule. Esimerkiksi Prismassa asioivia Black Friday -tarjousten metsästäjiä kehotan hyödyntämään laajoja aukioloaikoja sekä verkkokauppaa mahdollisuuksien mukaan.”

Black Friday järjestetään tänä vuonna 26. marraskuuta.


Kuvat: SOK

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.