Prisma pyöräosasto

Prisma yhteistyöhön GoByBiken ja EpassiBIKEn kanssa – työsuhdepyörien myynti alkaa ja laajenee

Työmatkapyöräily on helppo tapa kohottaa kuntoa ja liikkua ekologisesti. Verovapaa työsuhdepyöräetu mahdollistaa pyörän hankkimisen huokeampaan hintaan, ja nyt työsuhdepyörien myynti käynnistyy vaiheittain myös Prismoissa.

21.9.2023

Työnantajan mahdollistama pyöräetu on työntekijälle tuloverovapaa luontoisetu 1200 euroon asti vuosittain. Se tarjoaa mahdollisuuden hankkia tavallisen tai sähköavusteisen polkupyörän (teho max 250 W, 25 km/h) ja säästää veroedun kautta keskimäärin 20–30 % pyörän hinnasta. Pyöräedulla on mahdollista hankkia myös tarvikkeita, kuten kypärä, lukko ja valot, jotka tekevät pyöräilystä entistä huolettomampaa ja turvallisempaa.

”Yhä useampi pyörä hankitaan nykyään työsuhde-edun kautta, ja me Prismassa haluamme palvella asiakkaitamme tälläkin saralla. Vahvuuksiamme pyöräkaupassa ovat erityisesti laajat aukioloajat sekä valikoima, josta löytyy vaihtoehtoja monissa eri hintaluokissa”, sanoo myyntipäällikkö Anu Keskinen S-ryhmän marketkaupasta.

S-ryhmän teettämän tuoreen asiakastutkimuksen* mukaan 21 % vastaajista, jotka aikovat ostaa uuden pyörän, aikovat hankkia sen pyöräedun avulla. Lisäksi tutkimuksesta käy ilmi, että hetkellä kiinnostavat erityisesti sähköavusteiset pyörät: 46 % suunnittelee ostavansa seuraavalla kerralla sähköpyörän.

“Sähköpyörien kauppa on käynyt Prismoissa hyvin, elokuussa myynti kasvoi 66 % verrattuna vuoden takaiseen”, Keskinen toteaa.

Työsuhdepyörien saatavuus omasta Prismasta kannattaa varmistaa aina suoraan myymälän henkilökunnalta, sillä palvelu laajenee myymälöihin vaiheittain. Prisman laajaan pyörävalikoimaan voi tutustua myös prisma.fi-verkkokaupan kautta.

“Tutkimme jatkuvasti asiakastarpeita ja myyntidataa, ja parannamme tarjoomaamme vastaamaan yhä osuvammin myös työsuhdepyöräilijöiden tarpeisiin”, Keskinen painottaa.

Asiakkaiden toivoma laajennus Prisman palveluvalikoimaan

Työnantajat tarjoavat työsuhdepyörää yleisimmin työnantajan valitseman leasing-palvelutarjoajan kautta. Oman työpaikan työsuhdepyöräedusta ja -käytännöistä kannattaa keskustella työnantajan kanssa. Työntekijä voi hankkia haluamansa pyörän suoraan pyöräliikkeestä, ja myyjä välittää tiedot hankittavasta pyörästä palveluntarjoajalle sopimusta varten. Pyörä maksetaan osissa kuukausipalkan yhteydessä.

Prisma aloittaa yhteistyön tässä vaiheessa kahden palveluntarjoajan, GoByBiken ja EpassiBIKEn, kanssa.

“Olemme erittäin tyytyväisiä tulevasta yhteistyöstä, jonka myötä GoByBiken ennestään laaja työsuhdepyöräkumppanien verkosto laajenee nyt myös Prisman myymälöihin. GoByBike haluaa kannustaa ihmisiä liikkumaan, ja mahdollistaa liikunnallinen elämäntapa yhä useammalle suomalaiselle. Prismojen kattava myymäläverkosto ja monipuolinen tuotevalikoima tukevat vahvasti tätä tavoitetta. Olemme innoissamme, että yhteistyön myötä Prisman asiakkailla on jatkossa mahdollisuus hyödyntää työnantajansa tarjoamaa pyöräetua, ja hankkia unelmiensa pyörä helposti jopa kauppareissun yhteydessä, kertoo GoByBiken perustaja Heikki Tiittanen.

Olemme erittäin iloisia, kun yhteistyömme SOK:n kanssa laajenee nyt myös kattamaan työsuhdepyörät. Asiakkaamme ja käyttäjämme ovat odottaneet Prisma-kauppojen lisäämistä Epassin verkostoon edun lanseeraamisesta saakka. Epassilla on erittäin laaja asiakaskunta ja käyttäjiä ympäri Suomen, ja Prismojen sijainnit täydentävät erinomaisesti Epassin pyöräetuverkostoa”, sanoo EPassi Finlandin maajohtaja Niklas Löfgren.

* S-ryhmän asiakastutkimus polkupyörien ostamisesta (elokuu 2023), n=2345, Feelback Group


Kuvat: Sami Heiskanen

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.