Prisma Rocca al Mare Tallinnassa

Prisma laskee ruoan hintaa Virossa

S-ryhmä vastaa kilpailun kiristymiseen Virossa ja laskee satojen ruokatuotteiden hintoja Viron Prismoissa. Tuoreen tutkimuksen mukaan 70% virolaisista kokee, että ruoka on liian kallista. S-ryhmän tavoitteena on kaksinkertaistaa Prismojen myynti Virossa lähivuosina.

18.1.2021

Koronaviruksen aiheuttama talouskriisi on kiihdyttänyt Virossa käytävää keskustelua ruoan hinnasta. Tuoreen tutkimuksen mukaan 70% virolaisista kokee, että ruoka on liian kallista. Tutkimuksen toteutti Kantar Emor Viron Prismojen toimeksiannosta. S-ryhmä odottaa myös ruokakauppojen keskinäisen kilpailun kiristyvän Virossa tänä vuonna.

”Virolaiset ovat jo pidempään kokeneet, että ruoka on liian kallista, ja koronaviruksen vuoksi ihmisillä on vähemmän rahaa käytettävissään. Meillä on ainutlaatuinen mahdollisuus osallistua tilanteen ratkaisemiseen: edulliset hinnat ovat S-ryhmän toiminnan ytimessä”, kertoo S-ryhmän kansainvälisen vähittäiskaupan johtaja Ilkka Alarotu.

”Tässä on kyseessä suomalaisen osaamisen ja ruoan vienti. Lähdemme nyt rohkeasti kasvattamaan markkinaosuuttamme Viron ruokakaupasta. Tarvittavat rahat otamme omasta pussistamme tehostamalla toimintaa Virossa, ja kasvavan myynnin ansiosta saamme mittakaavahyötyjä myös suomalaisten asiakasomistajien hyväksi”, kertoo Ilkka Alarotu.

[object Object]S-ryhmän kansainvälisen vähittäiskaupan johtaja Ilkka Alarotu

Kasvusta ulkomailla hyötyvät myös suomalaiset

S-ryhmän kansainvälisestä liiketoiminnasta vastaa SOK:n tytäryhtiö SOK Liiketoiminta. Siihen kuuluvat yhteensä 26 Prismaa Virossa ja Pietarissa sekä yhteensä 25 Sokos Hotellia ja Radisson Blu Hotellia Suomen suurimmissa kaupungeissa, Tallinnassa ja Pietarissa operoiva Sokotel.

”Prisma ja Sokos Hotels ovat omilla aloillaan Suomen menestyneimmät ja luotetuimmat brändit. Uskomme niiden menestykseen myös naapurimaissa, ja olemme ylpeinä kasvattamassa suomalaisten palvelujen vientiä. S-ryhmän Suomen toimintaa hyödyttävät mittakaavaedut ovat jo nyt miljoonaluokkaa”, kertoo SOK Liiketoiminnan toimitusjohtaja Jari Annala.

Viron yhdeksän Prisman liikevaihto oli vuonna 2020 yli 170 miljoonaa euroa. Prismoilla on Virossa ja Venäjällä yhteensä yli miljoona kanta-asiakasta, joista Virossa yli 200 000. S-ryhmän osuuskauppojen asiakasomistajat Suomessa voivat kerätä Bonusta S-Etukortilla myös Viron Prismoissa. Viron Prismoilla on virolaisille asiakkaille oma bonusjärjestelmänsä, jota tullaan myös uudistamaan kevään aikana. Muutokset eivät vaikuta osuuskauppojen asiakasomistajiin Suomessa.

Kyselytutkimuksen toteutti Kantar Emor Viron Prismojen toimeksiannosta 10.-16.12.2020. Vastaajia oli 1140, ja he olivat iältään 14-40-vuotiaita.

Lisätietoja:

Ilkka Alarotu, S-ryhmän kansainvälisen vähittäiskaupan johtaja, ilkka.alarotu@sok.fi, puh. 050 566 5038

Jari Annala, toimitusjohtaja, SOK Liiketoiminta, jari.annala@sok.fi, puh. 566 5032

SOK Liiketoiminta vastaa S-ryhmän kansainvälisestä liiketoiminnasta. SOK Liiketoimintaan kuuluu yhdeksän Prismaa Virossa, 17 Prismaa Pietarin alueella sekä 18 Sokos Hotellia ja seitsemää Radisson Blu Hotellia Suomen suurimmissa kaupungeissa, Virossa ja Pietarissa operoiva Sokotel.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.