PKO ja Jukola yhdistyivät

PKO ja Jukolan Osuuskauppa yhdistyivät

Yksi yhtenäinen osuuskauppa kattaa nyt koko Pohjois-Karjalan maakunnan.

2.9.2019

Jukolan Osuuskaupan edustajisto päätti huhtikuisessa kokouksessaan osuuskaupan sulautumisesta Pohjois-Karjalan Osuuskauppaan. Yhdistyminen toteutui sunnuntaina 1. syyskuuta, jolloin Jukolan asiakasomistajista tuli PKO:n jäseniä ja Jukolan Osuuskaupan työntekijät siirtyivät PKO:n palvelukseen.

Yhdistyminen toi hyviä uutisia Jukolan Osuuskaupan asiakasomistajille. Ruokakorin hinta laski heti syyskuun alussa useilla prosenteilla, lisäksi jukolalaiset pääsevät nyt PKO:n maksamien osuusmaksun koron sekä ylijäämänpalautuksen piiriin. PKO tuo myös vakautta palvelujen saatavuuteen.

– Koemme äärimmäisen tärkeänä, että pystymme ylläpitämään ja kehittämään palveluja koko toimialueellamme. Nyt pääsemme myös kokonaisvaltaisesti tukemaan koko maakuntaa ja sen elinvoimaisuutta, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

– Jukolan toimialueen asukasmäärä on vähentynyt lähes 30 prosenttia 20 vuoden takaisesta. Ennusteiden mukaan kehitys jatkuu tällaisena. Itsenäisenä osuuskauppana jatkaminen olisi Jukolalle ollut kutistumisen ja kurjistumisen tie. Yhdistyminen oli suvereenisti Jukolan alueen asukkaiden päätös, asiakaskunnan oma tahtotila, Jukolan Osuuskaupan toimitusjohtajan paikalta PKO:n kaupalliseksi johtajaksi siirtynyt Raija Rantanen muotoilee.

Jukolan henkilöstölle yhdistyminen merkitsee muun muassa ison organisaation antamaa turvaa, hyviä henkilöstöetuja sekä laajempia mahdollisuuksia kouluttautumiseen ja työnkiertoon.

Perustekeminen Jukolalta siirtyneissä kahdessatoista toimipaikassa pysyy entisen kaltaisena. Mahdollisuudet palveluverkoston turvaamiseen ja kehittämiseen ovat kuitenkin huomattavasti paremmat: jo lähitulevaisuudessa PKO uusii toimipaikkojen kylmätekniikkaa ja parantaa energiatehokkuutta.

PKO:lla on yli 97 000 asiakasomistajaa. Se työllistää Pohjois-Karjalan maakunnan alueella reilut 1 400 henkilöä kaikkiaan 112 toimipaikassa.


Kuvat: S-ryhmä

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.