Pizzamasterin voittoisan Kanakeisari-pizzan erikoisuutena on reikä
Pizza & Buffa -ketjun ammattilaisten Pizzamasteri-kisassa etsitään vuosittain pizzanteon taituria ja persoonaa höystettynä ripauksella asiakaspalvelutyön taikuutta. Tällä kertaa Porissa tammikuussa pidetyssä kilpailun finaalissa voittajaksi valittiin Petri ”Ypy” Tiainen Mikkelin Pizza & Buffasta.
7.2.2024
Mikkelin Pizza & Buffa -ravintolassa vuoropäällikkönä työskentelevä Petri ”Ypy” Tiainen vakuutti tuomariston omaleimaisella Kanakeisari-pizzalla, joka sisältää broileria, pekonia, amerikansalaattia sekä caesarkastiketta, krutonkeja, parmesanjuustoa ja rucolaa.
Jos Kanakeisarissa jo yksistään raaka-ainevalikoima on mielenkiintoinen kokonaisuus, sen jatkeeksi poikkeavuutta valtavirrasta tuo pizzan malli: siinä on reikä!
– Voittopizzan nerokkuus ei ole sen reikäleipämäisessä mallissa, vaan siinä, miten keskellä oleva reikä on hyötykäytössä: reikään tuleva caesarsalaatti saa siitä krutonkinsa, S-ryhmässä pian 34 vuotta muun muassa tuotekehitys- ja keittiötehtävissä työskennellyt Petri esittelee.
Kilpailu hyvässä hengessä työkaverien kesken
– Varsinaisessa kilpailussa jokaiselle oli varattu tietty aika pizzojen valmistamiseen ja esittelyyn ennalta sovittujen parien kanssa. Vaikka kyse olikin kisasta, tuntui siltä, että nyt ollaan töissä parhaan tiimin kanssa, Petri naurahtaa.
Petrin mielestä kuka tahansa finalisteista olisi voinut voittaa. Voittaja antaa erityisen kiitoksen kaikille finalisteille yhteen hiileen puhaltamisesta.
– Parasta koko kilpailupäivässä oli yhteisöllisyys, toisten auttaminen, kokemusten jakaminen ja tsemppifiilis. Ympärillä oli aivan huikeita työkavereita. Minulle tämä kilpailu oli pitkän tuotekehittäjä-historiani myötä mahtava mahdollisuus innostaa nuoria ja muita asiasta kiinnostuneita heittäytymään, kehittämään ja kehittymään, Petri kehuu.
Voittokolmikko opintomatkalle Italiaan
Koko Pizzamasteri-kilpailun kolmen kärki pääsee matkalle Italiaan, pizzan alkulähteille. Voittaja-Petrin mukana reissuun lähtevät hopealle yltänyt Paula Lampela Rovaniemen Pizza & Buffasta ja kolmanneksi sijoittunut Ciprian Meleaca Vaasan Pizza & Buffasta.
Palkintomatkaa Petri odottaa innolla.
– Italia on minulle gastronominen temmellyskenttä, samoin yksi harvoista Euroopan maista, joissa en vielä ole käynyt, vaikka kieltä osaankin. Kohteemme on pidetty vielä salaisuutena, mutta eiköhän meille ole luvassa unohtumaton kokemus.
Pizzamasteri-kilpailun kärkikolmikon pizzat tulevat Pizza & Buffa -ravintoloihin toukokuusta alkaen.
Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.