prisma pukeutuminen

Pääministeri Marinin tyylifanitus ja kalsea sää näkyy nyt Prisman myynnissä – data paljastaa millainen on suomalainen juhlatyyli keväälle 2022

Koulujen päättäjäiset ja muut kevään juhlat ovat pian täällä, ja se näkyy myös Prisman juhlapukeutumisen myynneissä. Tänä keväänä kovassa huudossa ovat olleet erityisesti erilaiset mekot sekä pääministeri Marinin Ruotsin vierailulla otsikoihin noussut biker-takki. Miesten juhlapukeutumisessa ei puolestaan enää luoteta vain ja ainoastaan tummaan pukuun. Myös mukavuus juhlapukeutumisessa on selvä trendi.

25.5.2022

Prisman pukeutumisen myyntipäällikkö Anu Keskinen toteaa, että mekkojen myynnissä kasvu on ollut todella voimakasta tänä keväänä.

”Mekkojen myynti on yli kolminkertaistunut viime keväästä ja eri mittaiset- ja malliset mekot ovat ylivoimaisesti tärkein naisten juhlatrendi. Kaikissa juhlapukeutumisen alueissa on nyt kasvua, jota luonnollisesti selittää pandemiarajoitusten lientyminen suhteessa viime kevääseen. Nyt uskalletaan selkeästi taas juhlia”, Keskinen taustoittaa.

Mekkojen rinnalla naisten juhlapukeutumiseen on kuitenkin noussut tänä keväänä myös toinen tyylikäs juhlatrendi.

”Muun muassa kylmät säät ovat nostaneet ”biker-takit” ja pitsineuletakit osaksi juhlapukeutumista. Nahkatakeissa näkyy myös varmasti osaksi niiden saama positiivinen julkisuus pääministeri Marinin kautta. Ja ovathan ne hyvä asuste, jonka voi liittää osaksi monenlaista tyyliä”, Keskinen toteaa.

Muista nousevista trendeistä Keskinen nostaa esiin värien rohkeamman käytön sekä mukavuuden korostamisen myös juhlapukeutumisessa.

”Suomalaiset yhdistävät kuoseja ja voimakkaita värejä sekä jopa vastavärejä nyt aiempaa rohkeammin. Trendeistä näkyy myös selkeästi, että mukavuus korostuu yhä entistä enemmän juhlapukeutumisessakin. Erityisesti tänä kesänä vaikuttaa siltä, että pellava ja boho-henkiset tuotteet ovat niin sanotusti ”must have”. Ajatus siitä, että tyylikkään juhlalookin takia pitäisi olla epämukavissa vaatteissa, on selkeästi vanhanaikainen”, myyntipäällikkö iloitsee.

Tumma puku ei enää itsestäänselvyys

Kuluva kevät on Prismassa osoittanut myös sen, että miesten juhlapukeutuminen elää murrosta.

”Tumma puku on yhä suosittu ja tyylikäs juhla-asu, mutta sen rinnalle on nyt alettu etsiä uudenlaisia vaihtoehtoja. Kevään trendeissä on huomattu, että miehille juhla-asuksi on noussut muun muassa chinot tai jopa chino-shortsit kauluspaidan tai pikkutakin kanssa puettuna. Kauluspaidoissa on miehillä nyt myös rohkeitakin kuoseja ja värejä”, Keskinen kertoo.

Vinkkinä tyyliään miettivälle miehelle Keskinen nostaa esimerkiksi pellavaiset kauluspaidat, jotka ovat yhtä aikaa sekä tyylikkäitä että rentoja.

”Jos kaipaa vaihtelua siihen tummaan pukuun, niin esimerkiksi Finlayson pellavasekoitteinen shortsipuku kerää varmasti mustien pukujen keskellä huomiota”, Keskinen vinkkaa.

Tältä Suomalaisten juhlatyyli 2022 näyttää

Alla oleviin kuvakollaaseihin on koottu, miltä näyttää suomalaisten kevään 2022 -juhlalook Prisman myyntidatan perusteella. Tuotteet ovat omien kategorioidensa myyntihittejä niin värien kuin kuosienkin perusteella.

kesämuoti 2022 kollaasi


Kuvat: Sami Heiskanen

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.