Prisma muotinäytös SuomiAreena 1

Muoti kuuluu kaikille – Prisman muotinäytös keräsi katsomon täyteen SuomiAreenassa

Suomen suosituin muotikauppa Prisma tarjoili inspiraatiota kesän ja syksyn pukeutumiseen niin aikuisille kuin lapsillekin SuomiAreena-tapahtumassa Porissa. Muotinäytöksen yhteydessä käytiin myös mielenkiintoista keskustelua marketmuodin vastuullisuudesta.

28.6.2023

Tiistai-iltana järjestetyn muotinäytöksen juonsi Jaana Pelkonen, jonka kanssa lavalla keskusteli S-ryhmän käyttötavarakaupan myyntijohtaja Niko Pesonen. Tunnelmaa nostatti myös saksofonisti Kristian Lakari.

”Viime vuonna yli kaksi miljoonaa suomalaista osti vaatteita ja jalkineita Prismasta, mikä tekee meistä Suomen suosituimman muotikaupan. Meille on tärkeää, että suomalaiset voivat luottaa siihen, että teemme asioita mahdollisimman hyvin globaalissa vaatebisneksessä ja pyrimme kehittämään vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä omalta osaltamme ketjussa”, Pesonen toteaa.

Muotinäytöstä varten järjestettiin avoin mallihaku, jonka kautta osa näytöksessä esiintyneistä malleista löydettiin.

”Meidän mielestämme muoti kuuluu kaikille ja haluamme tuoda tyylikkään pukeutumisen jokaisen saataville – ikään, kokoon tai kotikuntaan katsomatta. Tämän vuoksi halusimme myös tarjota kaikille mahdollisuuden hakea mukaan, ja lavalla nähtiinkin useampia ensikertalaisia, joille näytös oli varmasti ainutlaatuinen kokemus. Tunnelma Antinkadun teltassa oli koko näytöksen ajan innostunut ja kannustava, ja etenkin nuorimmat mallit saivat yleisön hurraamaan”, Pesonen iloitsee.

Prisma muotinäytös SuomiAreena 2

Marketmuodin vastuullisuudesta huolehditaan monella tavalla

Marketmuoti tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja, ja Prisman valikoiman rakentamisessa painotetaan erityisesti jatkuvuutta. Valikoimasta löytyy aina suomalaisten suosimia perustuotteita, joiden rinnalle tuodaan maltillisesti sesonkien mukaan vaihtuvia uutuustuotteita.

Prismassa myytävien tuotteiden hankintaa ohjaavat tarkat vastuullisuus- ja laatuvaatimukset, jotka valikoimissa olevien tuotteiden tulee täyttää. Laatuvaatimukset näkyvät myös siinä, että Prisman omien merkkien tuotteiden reklamaatioprosentti on varsin pieni. Vastuullisuusvaatimuksiin puolestaan lukeutuu esimerkiksi S-ryhmän puuvillalinjaus, jonka tavoitteena on, että kaikki omien merkkien tuotteissa käytetty puuvilla on vastuullisesti tuotettua vuoteen 2025 mennessä. Tällä hetkellä jo yli 60 % omien merkkien puuvillatuotteista sisältää kestävämmin tuotettua puuvillaa.

”Tuotannon näkökulmasta puolestaan huolehdimme omien merkkiemme tuotteiden vastuullisuudesta pitkäaikaisten kumppanuuksien kautta. Tunnemme ne tehtaat, joilla tuotteitamme valmistetaan ja meillä on hyvät toimintatavat seurata muun muassa sitä, että tehtailla työskennellään hyvissä työolosuhteissa. Prisman omien merkkien vaatteita ostaessa kannattaa kurkata pesulappuun: sieltä löytyy tieto, millä tehtaalla kyseinen tuote on valmistettu”, Pesonen vinkkaa.

Prisman Muoti kuuluu kaikille -muotinäytös oli osa SuomiAreena-tapahtuman virallista ohjelmaa ja se on katsottavissa myös jälkikäteen MTV Katsomossa.


Kuvat: Hannu Ikonen

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.