Uuden Katajanokan merellisiin maisemiin avautuvan ravintolan keittiöpäällikkönä aloittaa 1. tammikuuta kansainvälisen uran kokkina tehnyt, Michelin-palkittu Sauli Kemppainen. Kemppainen tulee luotsaamaan ainutlaatuista, tasokasta ravintolakokonaisuutta, joka tulee tarjoamaan moniaistisia elämyksiä ja vetää puoleensa niin kaupunkilaisia kuin Helsingissä vierailevia.
- Olen iloinen, että saamme Saulin johtamaan uuden ravintolamme keittiötä sekä luomaan täysin uudenlaisia elämyksiä vieraillemme. Uskon, että tulemme Saulin johdolla tuomaan jotain totaalisen hurmaavaa ja koukuttavaa Helsingin ravintolakenttään, hotellinjohtaja Petra Wikström kertoo.
Sauli Kemppaisella on laaja kokemus eri ruokakulttuureista sekä erilaisista tavoista käsitellä raaka-aineita. Oulusta kotoisin oleva Kemppainen on asunut ja työskennellyt ravintola-alalla seitsemässä eri maassa, joista 20 vuotta ulkomailla ja 15 vuotta Suomessa. Ennen Suomeen palaamistaan hän luotsasi Berliinissä Michelin-tähden saavuttanutta SAVU-ravintolaa. Suomessa Kemppaisen taidokkaasta kädenjäljestä sai nauttia viimeisimpänä Atelier 7 -ravintolassa Vallilan Konepajalla.
- Parasta on päästä haastamaan itseään uusin tavoin. Kun Pier 4 -hotellin raameista ja ulkoisista puitteista tulee täysin uniikit, täytyy kulinaarisen elämyksenkin olla samalla tasolla eli erottuva ja uskalias. Tulevan ravintolan fiiliksessä voi aistia rentoutta, välittämistä sekä sitä, että olemme siellä asiakkaiden viihtyvyyden takia. Ruoka tulee olemaan selkeää, helposti ymmärrettävää ja aina mennään maku edellä, kertoo Sauli Kemppainen.
Kemppaisen johtama ravintola avautuu Solo Sokos Hotel Pier 4:n yhteyteen osaksi Katajanokan Laituriksi nimitettyä suomalaisen puuarkkitehtuurin taidonnäytettä. Katutason ravintolan lisäksi näyttävään kokonaisuuteen tulee kattoterassi, josta Helsingin merellinen maisema avautuu kauniista kulmasta. Myös aulatilaan tulevasta viihtyisästä kahvilasta on silmiä hivelevät merimaisemat. Merellisyyden lisäksi vastuullisuus, luonnonläheisyys ja suomalainen vahva osaaminen näkyvät kokonaisuudessa läpi linjan.
S-ryhmälle uusi ravintolakokonaisuus ja Sauli Kemppaisen mukaantulo ovat merkittävä avaus ja askel kohti tulevaisuuden ravintolapalveluita.
- Kuluttajien tarpeet kehittyvät jatkuvasti ja meidän on kehityttävä mukana. Haluamme olla mukana edistämässä suomalaista ruokakulttuuria ja tarjota laadukkaita elämyksiä laajalla skaalalla. Sauli Kemppaisen vetämä ravintola on erittäin tervetullut lisä tarjontaamme, sanoo matkailu- ja ravitsemuskaupan ketjujohtaja Juha Helminen S-ryhmästä.