SDG Flag Day

Lippu salkoon kestävän kehityksen tavoitteiden puolesta

S-ryhmä on sitoutunut YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja edistämään luonnon monimuotoisuutta, ilmastotyötä, kestävää kuluttamista sekä tasa-arvoa ja ihmisarvoista työtä. Kestävän kehityksen tavoitteet nostetaan valokeilaan maailmanlaajuisessa liputuskampanjassa.

25.9.2023

Tänä vuonna tulee kuluneeksi kahdeksan vuotta siitä, kun YK:n jäsenvaltiot sopivat Agenda 2030 -tavoiteohjelmasta. Ohjelman ytimessä ovat 17 kestävän kehityksen tavoitetta (Sustainable Development Goals, SDGs), jotka ohjaavat maailman maiden kestävän kehityksen työtä. YK:n hyväksymät periaatteet ovat pohja myös usean yrityksen vastuullisuustyölle.

Ohjelman toimeenpano on puolivälissä, mutta monia tavoitteita ei tulla saavuttamaan nykyisellä tahdilla. Kestävän kehityksen tavoitteiden kirittämiseksi tarvitaan kunnianhimoisia toimia ja kaikkia yhteiskunnan toimijoita mukaan.

S-ryhmä nostaa maailmanlaajuisena vuosipäivänä 25.9. lipun salkoon Ässäkeskuksessa näyttääkseen sitoutumisensa kestävän kehityksen edistämiseen, lisätäkseen tietoisuutta YK:n toimintaohjelmasta ja kirittääkseen muutosta yhteiskunnan eri osa-alueilla.

Miten kestävän kehityksen tavoitteet ohjaavat vastuullisuustyötä S-ryhmässä? Esimerkiksi näin:

Edistämme kestävää kuluttamista. Kannustamme asiakkaitamme tekemään itselleen terveellisiä ja ympäristölle vastuullisia valintoja. Tavoitteenamme on muun muassa nostaa kasvispohjaisen ruoan osuus 65 prosenttiin myymästämme ruoasta. Edistämme hiilineutraalia liikkumista.

Pitkäjänteistä ilmastotyötä. S-ryhmän kunnianhimoiset ilmastotavoitteet etenevät määrätietoisesti. Laitamme omat päästömme kuriin: vuonna 2022 oman toiminnan ilmastopäästöt olivat 75 prosenttia pienemmät verrattuna vuoteen 2015. Tavoitteenamme on vähentää arvoketjun päästöjä miljoona tonnia vuoden 2030 loppuun mennessä yhdessä kumppaniemme kanssa Iso juttu -ohjelmassa. Luonnon monimuotoisuus on nostettu keskeiseen rooliin vastuullisuustyössämme.

Vesivastuullisuus on keskeinen osa luontotyötämme. Vesivastuullisuudella tarkoitetaan veden käyttöä ja vesien suojelua. Vesivastuutyössä on tärkeää pyrkiä tukemaan arvoketjua kestävämmässä vedenkäytössä.

Tuulivoimaa ja aurinkosähköä - investointeja uusiutuvaan energiaan. Olemme investoineet merkittävästi oman uusiutuvan energian tuotantoon, ja sen osuuden kasvattaminen jatkossakin tukee merkittävästi päästövähennystavoitteidemme toteuttamista

Lue vastuullisuuskatsauksestamme, kuinka S-ryhmä on mukana tekemässä Suomesta parempaa paikkaa: S-ryhmän vuosi ja vastuullisuus 2022 (ctfassets.net)

Vastuullisuusohjelmamme toteuttaa kaupparyhmämme missiota ”Teemme yhdessä paremman paikan elää”. Vastuullisuusohjelma sisältää sekä pitkän että lyhyen aikavälin tavoitteita, ja sen linjaukset pohjautuvat YK:n kestävän kehityksen periaatteisiin sekä YK:n yrityksiä ja ihmisoikeuksia ohjaaviin periaatteisiin


Kuvat: Global Compact Finland

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.