Kuvateksti

Kovaa peliä Routiolla

Roution ja Jalavan koulun reilu 200 lasta sai viime perjantaina käyttöönsä ikioman monitoimikentän. SSO:n, Palloliiton ja Lohjan kaupungin kanssa yhteistyössä rakennettu kenttä liikuttaa lapsia välituntien lisäksi myös vapaa-ajalla.

28.5.2013

Järjestyksessään 20. Ässäkenttä vihittiin juhlallisin menoin käyttöön avajaisissa 24.5.2013. Lapset eivät tosin malttaneet odottaa virallisen osuuden alkamista, vaan kentällä palloteltiin jo ennen vihkimistä.

Ässäkentän nimestä järjestettiin kilpailu ja vihkiäistilaisuudessa kentän nimeksi paljastettiin koulun entisen, nykyään eläkkeellä olevan rehtorin Reijo Siltasaaren mukaan "Siltis". Muodollisuuksien jälkeen pelattiin kentän virallinen avausottelu Päättäjät – Roution ja Jalavan koulu, jonka oppilaat voittivat kirkkaasti.

Jalkapallon lisäksi kentällä voi pelata esimerkiksi koripalloa. Kentän voi myös talvisin jäädyttää luistelukentäksi. Yhteisillä pelisäännöillä niin välitunneilla kuin vapaa-ajallakin varmistetaan, että kaikki saavat nauttia kentän mahdollisuuksista tasapuolisesti. Oppilaat ovat itse laatineet säännöt.

Liikuntaharrastukset tukevat hyvinvointia

SSO:n toimitusjohtaja Esko Jääskeläinen korostaa monitoimikenttien olevan merkittävä asia osuuskaupan toimialueen asiakasomistajille.

 – Haluamme edistää alueemme asiakasomistajaperheiden hyvinvointia tukemalla liikuntaharrastuksia erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa. Koulujen pihoilla sijaitsevat monitoimikentät toimivat virkistys- ja harrastuspaikkoina sekä kouluaikana että vapaa-ajalla. Kentät ovat kaikkien lasten käytettävissä edellyttämättä liikuntaseurojen jäsenyyttä, Jääskeläinen sanoo.

Kunnat päättävät lähiliikuntaan tarkoitettujen kenttien rakentamisesta itsenäisesti ja rahoittavat rakentamisen normaalin käytäntönsä mukaisesti liikuntapaikkojen ja koulujen pihojen rahoituksesta. SSO:n panos hankkeessa on myös merkittävä – monitoimikenttä on 10 000 euron tukisummalla yksi SSO:n tämän vuoden suurimmista yksittäisistä avustuksista.

Kaiken kaikkiaan Ässäkenttiä on tarkoitus rakentaa 100 kappaletta ympäri Suomen.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.