Koronan kotitesti

Koronaviruksen kotitestien hinta laski 4,95 euroon – myynti on kasvanut 267 prosenttia viiden viikon aikana

S-ryhmä laski pikatestien hintaa kaikissa S-ryhmän ruokakaupoissa. Testien hinta on ollut tiistaista alkaen 4,95 euroa.

16.12.2021

”Hinnoittelemme koronan kotitestit siten, ettei kenenkään joulunvietto jäisi ainakaan tästä kiinni. Ministeri Saarikon keskiviikkoiltana Ylellä ehdottama arvonlisäveron poistaminen kotitestien hinnasta on tervetullut ajatus ja laskisi hintaa entisestään”, S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho sanoo.

Kaupoista löytyvä Bosonin testi on antigeenitesti, joka täyttää THL:n kriteerit. Vaikka testin tulos on varsin luotettava, kotitesti ei kuitenkaan korvaa terveydenhuollossa tehtävää koronatestiä.

”Pikatestin käyttö kotioloissa on hyvin vaivatonta. Näyte otetaan nenän etuosasta ja se soveltuu kaikenikäisille. Aikuisen tulee kuitenkin suorittaa testi alle 14-vuotiaille lapsille”, S-ryhmän marketkaupan myyntipäällikkö Juhani Haara kertoo.

”Myynti on kasvanut viimeisen viiden viikon aikana selvästi. Tällä hetkellä on meneillään tähän mennessä suurin myyntihuippu. Paikoittain tuote on saattanut loppua hyllystä, mutta olemme saaneet lisää testejä varastolle ja täydennyksiä on luvassa.”

Viimeisen viiden viikon aikana myyntimäärä on kasvanut edeltävään viiden viikon tarkkailujaksoon verrattuna peräti 267 prosenttia.

Pikatestejä on myyty S-ryhmän myymälöissä korona-aikana yli 350 000 kappaletta.

Lisätietoja kotitesteistä löydät THL:n sivuilta. S-ryhmän kaupoista löytyvät antigeenitestit soveltuvat akuutin koronatartunnan toteamiseen. Antigeenitestit tunnistavat tartunnanparhaiten, kun oireiden alkamisesta on kulunut korkeintaan viisi päivää.


Kuvat: SOK

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.