Kodin Terra

Kevätkauppa käy Kodin Terrassa – nyt laitetaan terassit ja pihat kuntoon

Kodin Terrassa on käynnistynyt vuoden tärkein myyntisesonki: piha- ja puutarhakausi. Aikainen kevät ja korona-aika ovat saaneet pihan ja parvekkeen laittajat sekä terassin rakentajat ostoksille. Kauppa on käynyt tavallista vilkkaammin sekä myymälöissä että verkossa.

24.4.2020

– Leuto talvi siivitti rautakaupan kaupankäyntiä jo alkuvuodesta. Kodin Terran verkkokaupan myynti on vilkastunut selvästi maaliskuun puolivälin jälkeen. Kodinterra.fi:n myynti on yli tuplaantunut, kt-verkkokaupan myyntipäällikkö Mika Niemelä SOK Vähittäiskaupasta kertoo.

Grillit ja grillaukseen liittyvät oheistuotteet ovat olleet huhtikuun hittituotteita Kodin Terran ohella myös Prisma.fi:ssä.

– Tänä keväänä on myyty erityisen paljon Weber- ja Silvertree-grillejä. Kaasugrillit ovat yhä suosituimpia ja eniten on myyty kolmen polttimen malleja. Myös uudet älygrillit ovat herättäneet kiinnostusta.

Kesän suosikkiterassi kotiin tai mökille

Koronakevät on saanut kotinikkaroijat pieniin ja vähän isompiinkin urakoihin.

– Ihmisillä on nyt selvästi enemmän aikaa keskittyä pihatöihin ja kodin kunnostukseen. Moni lomautuksilta säästynyt käyttää kesän lomamatkarahat oman pihan tai terassin kunnostamiseen. Myös erilaisia remppaprojekteja viimeistellään nyt, valikoimajohtaja Ville Vahla SOK Vähittäiskaupasta toteaa.

Vahlan mukaan terassirakentaminen on nyt erityisen suosittua. Kaupaksi käyvät myös puutarhakalusteet, maalit, mullat sekä pihakivet ja -laatat.

– Kasvihuoneet tekevät uutta tuloaan. Nyt myydään varsinkin pieniä malleja, Tuusulan Kodin Terran johtaja Jari Alanko täydentää suosikkilistaa.

– Usein asiakas hakee itse valmiiksi kerätyt verkko-ostoksensa noutomyymälästämme. Kevään aikana kotiinkuljetukset ovat lisääntyneet selvästi. 23.–26.4. Kodinterra.fi:stä ostettuihin tilauksiin saa ilmaisen toimituksen Postin pakettiautomaattiin tai Postin toimipisteeseen, Alanko muistuttaa.

Puutarhakausi käyntiin

Etelä-Suomessa on jo otollinen aika havukasvien ja muidenkin astiataimien kevätistutuksille. – Moni ostaa viimeistään vapuksi kevään ensimmäiset orvokit, jotka käynnistävät kesäkukkakauden. Tarjolla on jo tähtisilmää, terassihortensiaa ja meidän ykköskesäkukkaamme pelargoniaa, Alanko luettelee.

– Veikkaan, että monivuotisten perennojen suosio kasvaa tänä keväänä, kun pihoja ehostetaan innolla.

Kevään yllättäjäksi Alanko nostaa siemenperunat ja puutarhakasvien ja -kukkien siemenet, joita on myyty todella paljon eri puolille Suomea.

Virikkeitä kevätkotiin on tarjolla huhtikuun viimeisellä viikolla ilmestyvässä Kodin Terran kevätkuvastossa ja osoitteessa: https://www.kodinterra.fi/fi/terra

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.