Xin Huttunen, ABC Kolmenkulma

Kesätyö toi vakiduunin ABC:lla – ”Vielä en tiedä, minne elämä minut lopulta vie”

S-ryhmä toimii tuhansille nuorille ponnahduslautana työelämään. ABC Kolmenkulmassa työskentelevän Xin Huttusen lailla moni jää kaupparyhmän palvelukseen kesätöiden ja harjoittelujaksojen jälkeen. Monenlaiset tehtävät ja työkokemukset ovat arvossaan myöhemmällä työuralla – S-ryhmässä tai muualla.

12.11.2021

Liikennemyymälätyöntekijä Xin Huttusen työuran alku S-ryhmässä on tuttuakin tutumpi: kesätyöt. Hän kertoo koronatilanteen tehneen kesätöiden saamisen hiukan epävarmaksi, ja töiden saaminen toukokuusta ABC Kolmenkulmasta Nokialta oli onnenpotku.

Xin antaa kiitosta saamalleen perehdytykselle ja sille, kuinka hänet otettiin lämmöllä vastaan työporukkaan.

"Ensimmäisinä päivinä mukanani oli koko ajan kollega, joka opetti ja ohjasi. Missään kohtaa ei ollut tunnetta, ettenkö olisi uskaltanut kysyä tai pyytää apua. Kaikki käytännön työtehtävät ja laitteiden toiminnot selitettiin ja näytettiin konkreettisesti. Sen jälkeen sain itse tehdä ja oppia."

Vastuu kasvattaa

Kesäkauden aikana Xin sai tehdä monipuolisia tehtäviä ABC:n kahvilassa ja ravintolassa. Hän kertoo yllättyneensä positiivisesti, että kesätyöntekijänä pääsi tekemään tasavertaisesti aivan samoja töitä kuin muutkin.

"Olin ajatellut, että kesätyöntekijöille annettaisiin vähemmän vastuuta. Pääsinkin tekemään monenlaisia töitä kassan, salin ja keittiön puolella. Muutaman kuukauden jälkeen, kokemuksen kartuttua, ryhdyin tekemään myös yövuoroja. Työntekijöille annettu vastuu toi halua panostaa työhön täysillä", Xin sanoo.

Xin Huttunen, ABC Kolmenkulma

Monipuoliset työtehtävät tuovat positiivista vaihtelua päiviin. Kiire on vieraana liikenneasemalla etenkin kesäaikana, ja toki kolmivuorotyökin on aika ajoin tuntunut raskaalta. Asiakaspalvelutyöstä nauttiva Xin kuitenkin suhtautuu myös siihen arvokkaana työkokemuksena. Toisaalta hän korostaa, että työantajan joustavuuden ansiosta on ollut mahdollista pitää muutamia opiskeluihin liittyviä vapaapäiviä juuri silloin, kun niille on ollut tarve.

Työt jatkuvat vakituisena

Viime keväänä Xin kirjoitti ylioppilaaksi. Kevät ja kesä kypsytti ajatusta välivuodesta opiskeluilta, jotta tulevaisuuden valintoja voisi miettiä ajan kanssa. Samalla pystyisi hankkimaan hyvää työkokemusta ja tienata. Loppukesästä selvisikin, että työpaikka myös välivuodelle löytyy ABC Kolmenkulmasta – vakituisena työntekijänä.

"Olen hyvin kiitollinen tästä mahdollisuudesta. Mielekäs työ ja työporukka ovat syyt, miksi halusin jäädä tuttuun paikkaan", Xin iloitsee.

Vuoden päästä Xin on kaavaillut hakeutuvansa opiskelemaan eläintenhoitoalaa. Lukion aikana hän oli vielä tuumannut urapoluksi sairaanhoitajan ammattia, mutta kiinnostus ja rakkaus eläimiä kohtaan herätti idean toisesta suunnasta.

"Vielä en tiedä, minne ensi vuosi ja elämä minut lopulta vie, mutta täällä ABC Kolmenkulmassa minulla on juuri nyt hyvä olla", Xin kiteyttää.


Kuvat: Laura Vesa

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.