Kuvateksti

Keran alue uudistuu – osallistu ideakilpailuun

7.10.2015

S-ryhmä haastaa ideanikkarit, start up -yritykset, opiskelijat ja tutkijat ideoimaan ja visioimaan uudistuvaa Keran aluetta Espoossa. S-ryhmän logistiikkakeskuksen muutto pois Kerasta lähivuosina mahdollistaa teollisuusalueen uudistamisen asuinalueeksi.

Visiona on kehittää Keran alueesta "20 minuutin kaupunginosa". Tavoitteena on, että asukkaat pääsisivät kaikkialle Espooseen sekä Helsingin keskustaan 20 minuutissa ilman yksityisautoa.

Ideointia kiertotalouden hengessä

Kilpailun erityisenä haasteena on vanhan teollisuusalueen muuttaminen eläväksi ja innostavaksi asuinalueeksi. Tavoitteena on löytää kestäviä, käytännönläheisiä, innovatiivisia ja älykkäitä ratkaisuja, joiden myötä Kerasta muodostuu viihtyisä ja elävä kaupunginosa. Tarkoituksena on ideoida aluetta sen kehittämisen eri vaiheissa: miten muutoksesta saadaan mielenkiintoinen ja millaisia palveluja alueella voisi toteuttaa heti lähtötilanteesta Keran alueen vision toteutumiseen?  

S-ryhmän logistiikkakeskuksen nykyisiä rakenteita, alueen teollisuusrakennuksia ja niihin liittyviä purku- ja jätemateriaaleja on kiertotalouden periaatteiden mukaisesti mahdollista käyttää uudelleen ja kierrättää tulevassa kaupunkirakentamisessa.

Ainoa suomalainen kohde kilpailussa

Pohjoismaiden ministerineuvoston alainen Nordic Innovation on valinnut Keran alueen ainoana Suomesta mukaan Nordic Built Cities Challenge -kisaan.  Kilpailussa on mukana viisi muuta pohjoismaista hanketta. Nordic Built Cities on yksi ministerineuvoston lippulaivahankkeista.

Kilpailuun avainsanoja ovat kestävyys, älykkyys, elävyys, pohjoismainen yhteistyö ja vientipotentiaali. Keran alueen neljä parasta ideaa palkitaan noin 30 000 euron jatkokehitysrahalla. Jatkoon valitut tiimit pääsevät myös kisaamaan pohjoismaisella tasolla Nordic Built Cities Challenge Awards -kilpailussa yhdessä muiden kärkitiimien kanssa.

Kilpailun ensimmäinen vaihe on 7.10.–17.12.2015.         

Lue lisää ja osallistu kilpailuun: www.nordicbuiltcities.org/thechallenge, uusikera.fi   

Lisätietoja:

Raija Rinta-Erkkilä, projektin vetäjä, SOK Kiinteistötoiminnot, 0107682210


Kuvat: S-Ryhmä

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.