Hope Toivepuu Prismassa Pirkanmaalla

Joulun iloa vähävaraisille – S-ryhmä taas mukana hyväntekeväisyyskeräyksissä

S-ryhmä tukee tänäkin vuonna Hyvä Joulumieli- ja Hope-keräyksiä, joissa toteutetaan vähävaraisten lasten ja nuorten joululahjatoiveita. S-ryhmän ruokakauppojen 40 000 euron rahalahjoituksen lisäksi moniin Prismoihin on järjestetty keräyspisteitä, jonne asiakkaat voivat tuoda omia lahjoituksiaan. Monet osuuskaupat osallistuvat myös paikallisiin hyväntekeväisyyskampanjoihin.

22.11.2022

Hope-keräyspisteet S-ryhmässä

• Prisma Joensuu; lahjakeräys la 10.12. klo 9–18

• Prisma Kajaani; lahjakeräys sekä Suut makeaksi-kampanja, jossa ihmiset voivat lahjoittaa joulumakeisia 14.11.–7.12.

• Prisma Kokkola; lahjakeräys 20.11–11.12.

• Prisma Kuopio; lahjakeräys 1.–16.12.

• Lahti; Prismat Laune, Syke ja Holma, lahjakeräys 3.–18.12.

• Prisma Imatra; lahjakeräys 19.11.–12.12.

• Prisma Mikkeli; lahjakeräys 25.11.–22.12. ja ruokakassikeräys 7.11.–22.12.

• Oulu; Prismat Linnanmaa ja Zeppeliini, lahjakeräys 19.11.–11.12.

• Pirkanmaa: Prismat Kaleva, Koivistonkylä, Linnainmaa, Lielahti, Kangasala, Pirkkala, Sastamala, Ideapark ja Nokia, Sokos sekä S-marketit Viiala ja Valkeakoski, lahjakeräys 11.11.–11.12.

Tilanne maailmalla ja erityisesti Ukrainassa on johtanut maailmantalouden kriisiin. Myös Suomessa yleinen hintataso ja korot ovat nousseet voimakkaasti, ja esimerkiksi ruoan hinta on PTT:n arvion mukaan nousemassa keskimäärin 11 prosenttia tämän vuoden aikana. Kovin nousu osuu juuri loppuvuoteen. Elinkustannuksien huomattava kasvu on lisännyt apua tarvitsevien talouksien määrää entisestään.

Myös tänä jouluna S-ryhmä on mukana auttamassa vähävaraisia Hyvä Joulumieli- ja Hope-keräysten kautta. Molemmissa keräyksissä kohderyhmänä ovat lapset ja nuoret. Lisäksi monet osuuskaupat ovat mukana muissa hyväntekeväisyystempauksissa, kuten Joulupuussa ja Joulupadassa.

S-ryhmä kannustaa myös asiakkaitaan, henkilöstöään ja yhteistyökumppaneitaan osallistumaan tärkeisiin keräyksiin ja muihin hyväntekeväisyystekoihin.

Hyvää joulumieltä tänäkin vuonna

Jo 26. kerran järjestettävä Hyvä Joulumieli -keräys alkoi 17.11. ja jatkuu aina jouluaattoon asti. Keräyksen avulla yhä useammalla Suomessa asuvalla lapsiperheellä on mahdollisuus nauttia joulupöydän antimista. Järjestäjinä ovat Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) ja Suomen Punainen Risti (SPR) yhteistyössä Ylen kanssa.

Keräyksessä jaetaan tänä vuonna 21 000 kappaletta lahjakortteja, joiden arvo on 70 euroa. Lahjakortilla perheet voivat ostaa ruokatarvikkeita joulupöytään. Kortin saavat perheet valitsevat esimerkiksi kunnan sosiaalitoimi, lastenneuvola, koulu tai kouluterveydenhuolto tai seurakunnan diakoniatoimi.

Hyvä Joulumieli -keräykseen voi osallistua verkossa osoitteessa www.hyvajoulumieli.fi. S-ryhmän ruokakaupat tukevat tänäkin vuonna keräystä 40 000 euron lahjoituksella, ja ovat myös perheille jaettavien ruokalahjakorttien ostopaikkoja.

Haastavat ajat yhdistävät ihmisiä

Hope ry on suomalaisten äitien vuonna 2009 perustama järjestö, joka tukee vähävaraisia lapsia ja nuoria. Monet S-ryhmän osuuskaupat ovat tehneet yhteistyötä Hopen kanssa useamman vuoden ajan.

Pirkanmaan Osuuskaupalla on meneillään kolmas vuosi Hopen Toivepuu-kampanjan yhteistyökumppanina.

- On merkityksellistä, että voimme osuustoiminnallisena yrityksenä tehdä yhteistyötä Hopen kanssa kampanjassa, jossa asiakkaille mahdollistetaan toisten auttaminen. Haastavat ajat tapaavat tuoda ihmisiä yhteen, ja nytkin on nähtävissä, että auttamisen halu on kasvanut, sanoo Pirkanmaan Osuuskaupan yhteisömanageri Rebecca Lahnalampi.

Toivepuu toteuttaa lasten joululahjatoiveita

Joulukuuset tulevat moniin Prismoihin Suomessa Toivepuu-kampanjan myötä. Muun muassa Pirkanmaan Osuuskaupan alueella Hopen väki ripustaa lasten ja nuorten toiveilla varustetut kortit kuusien oksille: asiakkaat voivat poimia oksilta toivekortteja, käydä myymälässä hankkimassa lahjat ja jättää ne infotiskille. Sieltä ne lähtevät Hopen välityksellä toiveiden esittäjille.

- Toiveita on paljon erilaisia, ja kuusen oksilta asiakas voikin valita haluamansa toiveen toteutettavaksi. Minään vuonna lapset ja nuoret eivät ole jääneet ilman lahjoja, sillä Hopen toimesta katsotaan, että he saavat vähintäänkin toivetta vastaavan lahjan. On ilahduttavaa, että niin moni haluaa osallistua ja tehdä toiselle joulun, Rebecca iloitsee.

Joillakin paikkakunnilla asiakkaan on myös mahdollista lahjoittaa keräykseen mitä vain lapselle tai nuorelle sopivaksi katsomaansa. Toimipaikoista lahjat lähtevät Hopen välityksellä niiden saajille.

Edellisvuosina Prisman verkkokaupassa on ollut mahdollista tehdä joululahjaostoksia, jotka on toimitettu Hopen kautta asiakkaan valitsemalle paikkakunnalle vähävaraisille lapsiperheille. Prisma.fi-verkkokaupan meneillään olevan uudistumistyön vuoksi verkkolahjoitusyhteistyö on tänä vuonna tauolla, mutta ensi vuonna se palaa takaisin entistä sujuvampana toteutuksena.


Kuvat: Rebecca Lahnalampi

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.