joululahjahitit 2021

Joulu on taas kohta – tuleeko jättimäisestä pehmonallesta tämän vuoden lahjahitti?

Korona-aikana syntynyt hyvinvointitrendi näkyy selvästi joululahjoissa myös tänä vuonna. Koronarajoitusten lieventyminen näkyy myös joulunvietossa, kun ihmiset ovat päässeet vapaammin tapaamaan ja liikkumaan yhdessä – lahjapaketeista putkahtaakin edellisvuotta selvästi enemmän sisäurheiluvälineitä ja -vaatteita. Muiksi joulun suosikkilahjoiksi S-ryhmästä ennustetaan esimerkiksi jättikokoisia pehmoleluja, terveydenhuoltolaitteita ja liukulumikenkiä.

11.11.2021

Joululahjojen kestosuosikit

• Pehmeän paketin tuotteet, kuten pyjamat, aamutakit, pehmosukat, huovat sekä Reino- ja Aino-tossut

• Astiat ja sisustustuotteet, kuten muumimukit, jouluiset patalaput ja -kintaat, löylytuoksut, tunnelmavalot ja kalenteripyyhkeet

• Talviurheiluvälineet, kuten rattikelkat, lasten sukset ja monot sekä lumiliukurit

• Lelut, kuten pehmoeläimet, autoradat ja vauvanuket

• Kirjat, kuten Guinness World Records, Mitä Missä Milloin, soiva joululaulukirja sekä kotimaisten suosikkikirjailijoiden uusimmat teokset.

Suurimman tilan pukinkontista vie tänäkin vuonna lelut ja pelit. Tulevan joulun leluhiteiksi myyntijohtaja Päivi Hole SOK Marketkaupasta arvioi monenlaiset Legot, Ryhmä Hau- sekä Frozen-lelut ja uutuutena Among Us -keräilylelut.

- Myös todella isot pehmoeläimet, kuten nallet, sekä erilaiset lautapelit tulevat olemaan joulupukin suosiossa.

Vuodesta toiseen kysytyimpien peliklassikkojen, kuten Yatzyn, Unon ja Afrikan tähden lisäksi monet joululahjat löytyvät Suomen leluyhdistyksen järjestämän Vuoden peli -kilpailun finalisteista.

Lahjojen kotimaisuus puhuttelee

Vastuullisuus ja kotimaisuus kiinnostaa myös joululahjoja hankittaessa. Hyviä lahjavinkkejä ovat Prisman ja Finlaysonin yhteistyönä syntyneet, suomalaisena käsityönä suunnitellun Arkismi-vaatemalliston tuotteet. Kyse on Finlaysonin ensimmäisestä vaatemallistosta sitten 1970-luvun.

- Prismoissa lokakuussa myyntiin tulleen vaatemalliston vastaanotto on ollut erinomainen. Tuotteiden myynti on käynnistynyt vauhdikkaasti, Hole iloitsee.

Muita suosittuja pehmeän paketin lahjoja tulevat olemaan Reino&Aino-brändin tuotteet. Kovan kysynnän perusteella on nähtävissä, että klassisten tossujen lisäksi niistä tuttu kuosi puhuttelee myös yöasuissa, paitatakeissa ja muissa sisäpukeutumisen tuotteissa sekä asusteissa.

Liikuntabuumi jatkuu

Päivi Hole povaa hyvää joulunalusmenekkiä urheiluvälineille ja kaikenlaisille talvivaatteille. Koko talvea ajatellen kelillä on isoin vaikutus niiden kysyntään ja painotuksiin.

- Jos talven alku vähänkään osoittaa merkkejä edellisvuoden kaltaisuudesta, talvituotteille tulee olemaan kova kysyntä. Vahvassa nosteessa ovat etenkin liukulumikengät, joista kotimainen OAC on meillä kysytyin merkki.

Kuntoilun kauppa kävi viime vuonna räjähdysmäisesti, kun koronapandemian vuoksi asiakkaat välttivät kuntosaleja ja ryhmäliikuntapaikkoja. Rajoitusten lieventymisen ansiosta ihmiset ovat viimein päässeet tapaamaan toisiaan viime vuotta vapaammin.

- Koronan käynnistämä liikuntabuumi jatkuu yhä, ja odotettavissa on, että joulupaketeista löytyy jälleen runsaasti liikunnallisia lahjoja. Suomalaiset tulevat tänä talvena kuitenkin liikkumaan hieman eri tavalla ja etenkin sisäurheiluvälineet, -vaatteet ja -jalkineet tulevat olemaan hyvin yleisiä joululahjoja, Hole uskoo.

Joululahjat verkkokaupasta

Hyvinvointiteema on näkynyt myös kodinkoneiden myynnissä. Keittiössä halutaan panostaa helpompaan ja kevyempään ruoanlaittoon esimerkiksi kiertoilmakypsentimien eli airfryerien muodossa. Tulevana jouluna monessa perheessä joulupakettien sisältä paljastuu myös muita hyvinvointia edistäviä tuotteita, kuten kirkasvalolamppu, painopeitto, Omronin kivunlievittäjä ja WellO2 Care EU -hengitysharjoituslaite.

Muiksi tämän joulun hiteiksi Päivi Hole ennustaa hierontavasaraa, vuosiuistimia ja retkeilysettejä. Myös kirjoja tullaan jälleen antamaan paljon lahjaksi, sillä tänäkin syksynä on jälleen ilmestynyt paljon mielenkiintoisia elämäkertoja. Lisäksi esimerkiksi Ilkka Remeksen ja Tuomas Kyrön teokset ovat suosikkeja vuodesta toiseen.

Monet tilaavat joululahjat kätevästi verkkokaupasta. Prisman verkkokaupassa joululahjatilaukset tulee tehdä viimeistään 17.12., jotta ne ehtivät ajoissa pukinkonttiin.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.