S-market Vallila 13.3.2020

”Joka päivä myymälöihin tulee lisää tavaraa” – koronavirus aiheutti myyntipiikin S-kaupoissa

Vaikka yksittäinen tuote olisi hetkellisesti loppu, kannattaa suhtautua asiaan maltilla. Hyllyjä täydennetään jatkuvasti.

13.3.2020

Torstaina 12.3. Suomessa oli todettu 109 laboratoriovarmistettua COVID-19 -koronaviruksen aiheuttamaa tautitapausta. Tuon jälkeen luku on kasvanut perjantai-iltapäivään mennessä 155:een.

Suomen hallitus ilmoitti torstaina toimenpiteistä, joilla pyritään estämään taudin leviämistä. Näihin kuuluivat muun muassa etätöiden suosiminen ja lomamatkojen siirtäminen.

S-ryhmä on seurannut tilannetta ja tilanteeseen  on varauduttu maltillisesti jo kahden viikon ajan kuivatuotteiden osalta.

Torstaina myymälöissä nähtiin tähän mennessä suurin myyntipiikki. Kysyntyä kohdistui säilyvien elintarvikkeiden ja hygieniatuotteiden lisäksi myös tuoretuotteisiin. Hedelmien, vihannesten, leivän ja lihan osalta yksittäiset tuotteet ovat loppuneet osasta myymälöitä.

”Joka päivä myymälöihin tulee lisää tavaraa. Yksittäiset tuotealueet voivat olla hetkellisesti loppu, mutta logistiikka toimii eikä tavaravirta katkea”, kertoo S-ryhmän kenttäjohtaja Arttu Laine.

Kuluttajat ympäri Suomen ovat varautuneet epidemiaan hankkimalla varastoihinsa muun muassa wc-paperia, talouspaperia ja saippuaa. Kysyntä tässä tuoteryhmässä on ollut suuri ja hyllyjä täydennetään näiltä osin joka päivä.

Säilyvistä elintarvikkeista myydyimpiä tuotteita ovat olleet huonelämmössä säilyvät riisi, pasta, puurohiutaleet, näkkileipä ja säilykkeet.

Näin asioit kaupassa epidemian aikana

Virus tarttuu ihmisestä toiseen pääasiallisesti pisaratartuntana lähikontaktissa.

Myymälöissä pidetään korostetusti huolta siivouksesta ja hygieniasta. Jokainen asiakas voi alentaa omaa tartuntariskiään pitämällä huolta omasta käsihygieniastaan. Myymälöistä löytyy käsienpesupiste pullonpalautusautomaattien läheisyydestä.

Jos myymälässä asioidessasi alkaa yskittää, muista suojata suusi tai yskiä hihaasi.

Jos taas epäilet olevasi sairas tai läheisesi on sairastunut, suosittelemme käyttämään ruoan verkkokauppaa. Foodie.fi-tilausten yhteydessä voit jättää viestin kuljettajalle, että tilaus jätetään oven taakse.

Päivitämme S-ryhmä.fi:hin ajantasaista tietoa säännöllisesti.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.