Kimmelin uudistus

Joensuulainen Original Sokos Hotel Kimmel aloittaa ison uudistuksen ja lähtee luomaan nykykarjalaista luksusta

Pielisjoen rannalla Pohjois-Karjalassa sijaitsevassa Original Sokos Hotel Kimmelissä alkavat laajat uudistustyöt 7. joulukuuta. Uudistus nostaa hotellin houkuttelevaksi elämyskohteeksi ja Itä-Suomen ykköstapahtumahotelliksi. Kaikki talon tilat käsittävä uudistushanke on valmis joulukuun 2021 lopussa. Pohjois-Karjalan Osuuskauppa investoi hankkeeseen 19 miljoonaa euroa. Uudistukset tehdään vaiheittain ja hotelli on avoinna uudistustöiden ajan.

8.12.2020

Uutta Kimmeliä visioitaessa on yritysasiakkaiden toiveita kuunneltu herkällä korvalla. Hotellilta odotetaan nyt sekä laatua, elämyksellisyyttä että vastuullisuutta. Paikallista ruokaa ja kulttuuria arvostetaan. Mittavan uudistuksen tavoitteena on vastata näihin odotuksiin. ”Lähdemme luomaan nykykarjalaista luksusta, joka tarkoittaa modernien kulttuurielämysten, pohjoiskarjalaisten perinteiden, alueemme jylhän luonnon sekä laadukkaiden hotelli-, ravintola- ja hyvinvointipalveluiden yhdistelmää. Uskon, että jatkossa talomme täyttyy tapahtumavieraiden ja bisnesmatkaajien ohella vapaa-ajan matkailijoista, jotka haluavat kokea tämän uuden luksuksen.”

Tyylikkäät, karjalaiseen jokimaisemaan avautuvat tapahtumatilat, uusi Spa-osasto sekä uudet Superior X -huoneet ovat esimerkkejä tasosta, jota Original Sokos Hotel Kimmel jatkossa tarjoaa. ”Paikallisilla yrittäjillä, kuten Uumen-ohjelmiemme tuottajilla, on iso rooli nykyluksuksen luomisessa, on sitten kyse yhteisistä pilkkiretkistä, marjahillosta tai metsäjoogasta”, Kanninen kertoo.

Uudistuvan hotellin sisustussuunnittelu on hienoista hotellitoteutuksistaan tunnetun Jaakko Puron, Puroplan & Jaakko Puro Oy, käsialaa. Suunnittelija lupaa hotellin tunnelman muuttuvan uudistuksen myötä täysin. ”Vaikuttavin muutos nähdään hotellin aulassa, josta luodaan upea ensikohtaamisten tila valokatoksineen”, Puro sanoo. ”Hotellihuoneissa käytämme paljon luonnonmateriaaleja, kuten puuta, nahkaa ja kiveä. Pieniä karjalaisia vivahteita lisätään sopivasti sisustukseen.”

Uudistustyöt alkavat 7.12. ja valmistuvat vuoden 2021 loppuun mennessä

Uudistustyöt tehdään vaiheittain, ja hotelli on auki koko uudistuksen ajan. Ensimmäisessä vaiheessa muunnetaan puolet hotellihuoneista Superior-tason huoneiksi. Maaliskuussa 2021 alkaa kokous- ja juhlatilojen uudistus. Viimeisenä uudistetaan hotellin aula ja vastaanottotila. Uudistustöistä hotellivieraille aiheutuva haitta pyritään minimoimaan.

Joensuun keskustassa sijaitseva Original Sokos Hotel Vaakuna palvelee tarvittaessa myös hotelli Kimmelin vieraita.

Original Sokos Hotel Kimmelin uudistushankkeen lisäksi Pohjois-Karjalan Osuuskauppa kehittää matkailupalveluitaan myös Bomballa, missä Break Sokos Hotel Bomban uudisrakennuksen rakennustyöt alkavat maaliskuussa 2021. Uudistushankkeiden tavoitteena on kehittää Pohjois-Karjalan alueen matkailua sekä parantaa elinvoimaa ja kilpailukykyä.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.