Kuvateksti

HOK-Elanto ja SOK hakevat kokemuksia turvamyyjien käytöstä

S-ryhmässä kokeillaan uudenlaista tapaa tuottaa myymälöiden turvallisuuspalveluja. Kokeilun aikana osassa HOK-Elannon myymälöistä työskentelee SOK:n turvallisuusalan tytäryhtiön Rekla Oy:n palveluksessa olevia turvamyyjiä.

19.11.2018

Turvamyyjät ovat pilottikohteissa osa HOK-Elannon myymälöiden myynti- ja asiakaspalveluhenkilöstöä, ja osallistuvat normaaleihin myymälätehtäviin, kuten hyllytykseen, asiakaspalveluun ja kassatehtäviin. Myyjän tehtävien lisäksi heidät on perehdytetty myymälän turvallisuutta ylläpitäviin tehtäviin kuten mahdollisten vaaratilanteiden havainnointiin ja ennaltaehkäisyyn sekä uhkatilanteisiin vastaamiseen. 

– Turvallinen myymäläympäristö on jokaisen työntekijämme ja asiakkaamme perusoikeus. Turvamyyjien avulla pyrimme entisestään parantamaan reagointinopeutta erityisesti yllättävissä häiriötilanteissa, toimialajohtaja Kimmo Nikula HOK-Elannosta kertoo.

Turvamyyjien käyttö on kaupanalalla varsin yleistä. SOK:n palvelukseen ei turvamyyjiä ole kuitenkaan aiemmin palkattu.

– S-ryhmän turvamyyjätoiminta tarkoittaa työntekijöillemme uusia kouluttautumismahdollisuuksia ja entistä monipuolisempia urapolkuja. Koska tehtävään kuuluu lisävastuita, turvamyyjien palkkaus on meillä sekä perinteistä myyjän että vartijan tehtävää korkeampi, SOK:n riskienhallintapäällikkö Mikko Koskinen kertoo.

Turvamyyjien rekrytointi alkaa tänään 19.11. Päätöksiä mallin laajemmasta käyttöönotosta tehdään aikaisintaan syksyllä 2019.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.