Uudistettujen S-market-myymälöiden kylmäkalusteet ovat energiatehokkaita.

Astetta alemmas – S-ryhmä mukana yhteisissä talkoissa

Fiksu energiankäyttö on aina tärkeää, mutta juuri nyt se on poikkeuksellisen tärkeää. Suomessa varaudutaan valtakunnallisiin energiansäästötalkoisiin ja tulevan talven huippukulutuspiikkeihin sekä yhteiskunnan tasolla, yrityksissä että kotona, jotta energiaa riittää kaikille. S-ryhmä on mukana talkoissa.

7.10.2022

S-ryhmä alentaa yli tuhannessa toimipaikassaan eri puolilla Suomea sisäilman lämpötilaa yhdellä asteella. Pienellä muutoksella on iso vaikutus. Yksittäisen myymälän tasolla muutos voi tarkoittaa noin viiden prosentin laskua lämmitysenergian kulutuksessa. Koko kaupparyhmän tasolla asteen alennus vastaa reilun 800 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosittaista sähkönkulutusta.

S-ryhmä sitoutuu vähentämään sähkönkulutustaan aamuisin ja alkuillasta, kun kodeissa tarvitaan sähköä ja Suomen sähkönkulutus on korkeimmillaan. S-ryhmän toimipaikoissa pienennetään ilmanvaihdon ilmamäärät minimiin ja säädetään valaistusta pienemmäksi kiinteistöissä valtakunnallisten kulutushuippujen aikana.

S-ryhmä on tehnyt jo vuosien ajan merkittäviä investointeja energiankulutuksen tehostamiseksi sekä oman uusiutuvan energian lisäämiseksi. S-ryhmän omalla uusiutuvalla energialla, eli tuuli- ja aurinkovoimalla, tuotettu sähkö kattaa lähes kaiken kaupparyhmän sähkön kulutuksesta. Energiasäästöä tuovat muun muassa ovellisiin ja ympäristöystävällisempää kylmäainetta käyttäviin kylmälaitteisiin siirtyminen, LED-valaistus sekä lämpöpumppujen, aurinkopaneelien ja maalämpöratkaisujen hyödyntäminen.


Kuvat: Eetu Ahanen

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.