Arkismi kevät 22

Arjen ylistys upposi suomalaisiin – Finlaysonin suosittu Arkismi-vaatemallisto saa jatkoa Prismoissa

Designtalo Finlaysonin viime syksynä lanseeraama Arkismi-vaatemallisto saa jatkoa. Finlaysonin omissa myymälöissä ja Prismoissa myytävän skandinaavista kevättä ja kesää huokuvan malliston mekoissa, puseroissa, college-asuissa ja asusteissa nähdään Finlaysonin rakastetut kuosit kuten Kumpula, Armas ja Aalto. Kevään aikana Finlayson julkaisee myös lastenvaatemalliston. Se jatkaa yhtiön matkaa kohti kestävämpää vaateteollisuutta.

3.3.2022

Kotimainen designtalo Finlayson lähti viime syksynä isosti vaatebusinekseen, kun se lanseerasi ensimmäisen vaatemallistonsa yli 50 vuoteen ja toi sen koko kansan saataville kaikkiin Prismoihin. Arkismi-mallisto jatkoi Finlaysonin kodintekstiileistä tuttua designfilosofiaa mukaviin ja kestäviin käyttövaatteisiin. Osa malliston tuotteista, kuten 60- ja 70-luvua henkivä nostalginen kotimekko, myytiin loppuun parissa viikossa. Nyt mallisto täydentyy kevät- ja kesäuutuuksin ja mukana on myös suursuosion saanut kotimekko uusin kuosein.

Finlaysonin Arkismi on arjen ylistys, joka upposi isosti suomalaisiin. Kevätmallistoa suunnitellessa kuuntelimme herkällä korvalla asiakaspalautetta ja tutkimme sekä omaa että yhteistyökumppanimme Prisman dataa siitä, mistä me suomalaiset olemme erityisesti pitäneet. Selvisi, että haluamme arkeen sopivaa, päällä mukavaa, kestävää pukeutumista ja designia, joka solahtaa ylle ilman suurempia kommervenkkeja eikä vaadi edes silitysrautaa. Siihen kevään Arkismi-mallisto on suora vastaus”, sanoo Finlaysonin valikoimajohtaja Tiina Aukia.

Aukian mukaan myös Arkismi-vaatemallisto materiaalivalinnat on tehty mukavuus ja kestävyys edellä. Mallistossa on käytetty niin luomupuuvillaa, pellavaa, Eco Vero viskoosia kuin Tencelliä.

Kevään mallistossa tuttuja kuoseja ja unisex-hittejä

Arkismi-malliston pääsuunnittelijana jatkaa palkittu Tiia Vanhatapio, jolle istuvuus ja ajaton tyyli ovat olleet koko suunnittelun lähtökohta. Siinä missä syysmallisto tuli keskelle pandemian ja talven tukemaa kotoilua, on kevätmallistossa jo lupaus arjesta ja miksei juhlastakin kodin ulkopuolella.

”Mallistossa näkyy skandinaavinen kesä, sen värikkyys, kepeys ja iloisuus. Samalla olemme halunneet pitää huolta täydellisestä istuvuudesta ja vaatteiden rungot onkin suunniteltu alusta asti sopimaan saumattomasti kaiken kokoisille pukeutujille olipa koko XS tai XL”, Vanhatapio kertoo.

Sallivien ja huolellisesti suunniteltujen mitoitusten ohella mallistossa on panostettu myös kaikille sukupuolille sopiviin unisex-vaatteisiin. Kevään uutuuksista on herkulliset printticollege-asut, joista Vanhatapio ennustaa hittiä sukupuoleen katsomatta. Kuoseina toimivat muun muassa Finlaysonin tutut Pesue, Kumpula ja Armas.

Unisex-ajatus jatkuu niin ikään myöhemmin keväällä tulevassa vauvojen ja lasten mallistoissa. Lastenvaatteissa nähdään monta Finlaysonin klassikkokuosia, kuten Elefantti ja Omppu. Lastenvaatteet antavat myös samistelumahdollisuuden vaikka koko perheelle, kun vanhemmille ja lapsille tuodaan yhteisiä mini-me-vaatteita, Vanhatapio sanoo. Kevään mittaan täydentyvä Arkismi-vaatemallisto on saatavilla Prismoista sekä Finlaysonin myymälöistä ja verkkokaupasta.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.