ABC-ketjun uusi Smart Diesel hellii moottoria ja ympäristöä

ABC-ketjun uusi Smart Diesel hellii moottoria ja ympäristöä

ABC-ketju tuo toukokuun aikana markkinoille uuden Smart Dieselin, jota kutsutaan älykkääksi diesellaaduksi. Huippuominaisuuksin varustettu polttoneste parantaa moottorin tehoa ja kestävyyttä sekä säästää ympäristöä pienempien päästöjensä avulla.

16.5.2013

Smart Diesel on uusi korkealaatuinen diesel, jossa on monia huippuominaisuuksia, kuten perinteistä diesellaatua täydellisempi palaminen. Sen johdosta moottorin lähipäästöt ovat pienempiä. Smart Dieselillä ajettaessa moottori ei pelkästään pysy puhtaana, vaan älydiesel jopa puhdistaa moottorin uutta vastaavalle tasolle.

− Lisäksi Smart Diesel parantaa moottorin suorituskykyä ja lisää sen kestävyyttä. Hyvä uutinen on lisäksi se, että älydiesel käy kaikkiin dieselmoottorilla varustettuihin autoihin niiden iästä riippumatta. Uusien autojen moottorit pystyvät hyödyntämään huippulaatuisen dieselin ominaisuuksia parhaiten, mutta vanhempien autojen osalta sen puhdistavat ominaisuudet ovat erityisen hyödyllisiä, kehitysjohtaja Tiina Vehmala-Viksten SOK ABC-ketjuohjauksesta painottaa.

Hinnaltaan Smart Diesel on hieman kalliimpaa perinteiseen dieseliin verrattuna, mutta sen monien huippuominaisuuksien tuomat hyödyt kompensoivat hintaa autoilijalle. 

Päätökset Smart Dieselin jakelusta tehdään ABC-ketjussa toimipaikkakohtaisesti. Ensimmäisistä ABC-yksiköistä Smart Dieseliä alkaa saada toukokuun aikana ja pikku hiljaa jakelu kattaa suuremman osan verkostoa. Useimmissa tapauksissa uusi diesellaatu korvaa kokonaan myynnissä olleen perinteisen dieselin, mutta joissain toimipaikoissa molemmat jäävät rinnakkain myyntiin.

Osassa ABC-verkostoa myydään toistaiseksi vain tavallista diesellaatua. Smart Dieseliä ei vielä tässä vaiheessa jaella kaikista ABC-ketjulle polttonesteitä toimittavista terminaaleista, joten osassa Etelä-, Lounais- ja Pohjois-Suomen toimipaikkoja sitä ei saada myyntiin.

Siellä missä Smart Diesel on myynnissä, se on helppo tunnistaa polttoainemittareiden yhteydessä olevista merkinnöistä.

− Olemme iloisia, että voimme tarjota asiakkaillemme tällaisen laatutuotteen. ABC-ketju haluaa olla jatkuvasti mukana kehittämässä uusia huippulaatuisia ja ympäristöystävällisiä tulevaisuudenkin vaatimukset täyttäviä polttonesteitä, Tiina Vehmala-Viksten iloitsee.

Lisätietoja:SOK ABC-ketjuohjauksen kehitysjohtaja Tiina Vehmala-Viksten, p. 010 76 80810, tiina.vehmala-viksten@sok.fi

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.