ABC-mobiilin ruoan ennakkotilaus

ABC-asemalle voi nyt tilata puhelimen sovelluksella ruoan ennakkoon valmiiksi pöytään

26.6.2019

Suomen kesään kuuluvat yöttömät yöt, hyttyset ja matkailu kotimaassa. Reissuun on aina mukava lähteä, mutta matkaan saattaa tulla ikävä henkinen ja fyysinen mutka, kun nälkä alkaa kurnia vatsassa. Onneksi suomalaiseen maisemaan kuuluvat myös huoltoasemat. ABC-mobiilin uusi ruoan ennakkotilausmahdollisuus helpottaa erityisesti niiden 62 prosentin elämää, jotka kertovat ärsyyntyvänsä, jos ruokaa joutuu odottamaan liian kauan. Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan lähes puolet on viimeisen vuoden aikana ruokaillut huoltoasemalla. ABC-ketjun kesäkuun alussa 2019 teettämään kyselytutkimukseen vastasi 1005 ajokortin omistavaa suomalaista.

Lomamatka-aika alkaa eikä ole kiire minnekään. Paitsi silloin, kun pitää saada ruokaa pöytään. ABC-ketjun kyselyn vastaajista 62 prosenttia kertookin, että ruoan odottaminen liian kauan aiheuttaa pinnan kiristymistä. Ruoka halutaan saada nopeasti ja ruokalista halutaan tietää etukäteen. Erityisesti matkailevat naiset arvostavat ennakkotietoja valikoimista.  

– Kyselymme vastaajista 64 prosenttia haluaa tietää tulevan pysähdyspaikan ruokalistan etukäteen. Lisäksi joka neljäs vastaaja toivoo mahdollisuutta sekä tilata että maksaa ruoat jo automatkalta ennakkoon. Uusi ABC-mobiilimme ruuan ennakkotilauspalvelu vastaa nimenomaan näihin toiveisiin. Näin asiakkaamme asiointikokemus voi alkaa jo matkalta, ABC:n ketjujohtaja Harri Tuomaala kertoo.

Älypuhelimesta tuli matkaravintola

ABC:n kyselyn vastaajista joka kolmas kertoo, että huoltoaseman mobiilisovelluksessa on tärkeää olla ominaisuus, jolla ruuan voi tilata ja maksaa ennakkoon. Nyt kilometrejäkään ei kerry turhaan, kun ABC-mobiili kertoo lähimmät ketjun ravintolat ja ohjaa matkailijat navigaattorilla perille. Myös matkaminuutit pysyvät kurissa, kun eväspysähdys voidaan suunnitella ennakkoon.

– Sovelluksellamme on jo aikaisemmin pystynyt tankkaamaan ja pesettämään auton. Nyt ABC-mobiili tekee älypuhelimesta myös ravintolan. Matkaaja voi rauhassa tilata ja maksaa oman annoksensa. Sen jälkeen sovellukselle kerrotaan arvioitu saapumisaika. Valitulle asemalle saavuttaessa voi mennä suoraan vapaaseen pöytään ja sovellukseen syötetään oman pöydän numero, jonka mukaan annos tuodaan pöytään. Ehkä ehditään juuri istuutua, kun lehtipihvi tai kanasalaatti saapuvat pöytään, Tuomaala sanoo.

Huoltoasemalta pitää löytyä ruokaa niin vauvalle kuin vaarillekin

Huoltoasemien ravintoloiden ruoka maistuu suomalaisille. ABC:n teettämän kyselyn vastaajista 77 prosenttia sanoo, että huoltoasemien ruoka on hyvää ja 74 prosenttia toteaa tarjonnan olevan monipuolista. Kaikista vastaajista 71 prosenttia kertoo, että lapset ansaitsevat erityishuomion, kun ruokalistoja suunnitellaan.

– Suomalaiset ovat melkoisen paikkauskollista kansaa. Kyselymme vastaajista 40 prosenttia kertoo, että tien päällä ruokailuun valitaan aina tietty ketju. Ruokapaikaksi valitaan mielellään juuri se tietty asema, josta on saatu hyvää ruokaa ja palvelua. Näin kertoo toimivansa vastaajista 71 prosenttia, ketjujohtajaTuomaala päättää.  

ABC-mobiili | Faktat

  • Ruoan ennakkotilaaminen onnistuu, kun ABC-mobiilisovelluksesta on ladattuna uusin versio. Sen saa ladattua sovelluskaupasta, jos sovelluksessa ei ole automaattipäivityksiä päällä.

  • Ruoan ennakkotilaaminen on mahdollista mobiililla joka päivä klo 10-22 välisenä aikana ABC-asemilla, joissa ruoan ennakkotilaaminen on käytössä. Tällä hetkellä palvelussa on mukana yli 50asemaa. Palveluun tulee lisää asemia mukaan vaiheittain.

  • Aseman tiedoissa on mainittu ”mobiilitilaus”, mikäli ruoan ennakkotilaaminen mobiilisti on mahdollista asemalla. Eteläisin paikka on Karjaa ja pohjoisin Tupos Limingassa.

ABC-ketjun teettämä kyselytutkimus toteutettiin ajokortin omistavien suomalaisten keskuudessa sähköisesti kesäkuussa 2019. Otanta suoritettiin kansallisesti edustavana kyseissä kohderyhmässä sukupuolen, iän ja alueen mukaan. Kyselyyn vastasi yhteensä 1005 ihmistä, joista 51 prosenttia oli miehiä ja 49 prosenttia naisia.

Lisätietoja medialle:

ketjujohtaja, Harri Tuomaala, SOK ABC-ketju, puh. 040 032 2602, harri.tuomaala@sok.fi


Kuvat: SOK

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.