Usein kysytyt kysymykset - S-ryhmä

Usein kysytyt kysymykset

Kuka voi hakea S-Trainee-ohjelmaan?

S-Trainee-ohjelmaan voivat hakea kaikki ylemmän korkeakoulututkinnon hiljattain suorittaneet tai lähiaikoina valmistuvat.

Voinko hakea useaan S-Trainee-paikkaan?

Voit hakea vain yhteen traineepaikkaan. Hakulomakkeella voit kuitenkin ilmoittaa mahdollisen kakkosvaihtoehtosi, jolloin olet mukana myös tämän paikan hakijoissa.

Onko haittaa, jos ei ole vielä kertynyt kovasti työkokemusta?

Meistä jokainen on ponnahtanut työuralleen joskus kalkkiviivoilta. Jos olet valmis osoittamaan kykysi ja haastamaan sekä itsesi että meidät, ei aiemman työkokemuksen puute ole mikään este valituksi tulemiselle. Traineeohjelma lähtee suoritustason tehtävistä ja etenee asteittain vaativampiin työtehtäviin.

Voinko tehdä gradun osana S-Trainee-ohjelmaa?

Gradunteko osana traineeohjelmaa on mahdollista. Tällöin gradu korvaa osana S-Traineeta normaalisti tehtävän projektityön. Jos olet kiinnostunut gradusi yhdistämisestä traineeohjelmaan, ehdota gradunaihetta S-Traineen hakulomakkeella. Mikäli ehdottamasi aihe on S-Traineen palkkaavan S-ryhmän yrityksen kannalta hyödynnettävissä ja kiinnostava, voi yritys päättää gradun yhdistämisestä traineeohjelmaan.

Onko traineeohjelmalla ikärajaa?

S-Traineella ei ole ikärajaa. Traineeohjelma on kuitenkin suunnattu työuransa alkutaipaleella oleville henkilöille. Ohjelma ei ole rakennettu henkilöille, joilla on jo useita vuosia pitkä työura takana, vaikka ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaminen ja valmistuminen olisikin tapahtunut äskettäin. Rekrytoimme kuitenkin jatkuvasti uusia osaajia S-ryhmään. Katso avoimet työpaikkamme ja laita hakemus tulemaan!

Jos minut kutsutaan haastatteluun, kauanko se kestää?

Hakemusten jälkeen tulee osalle hakijoista kutsu videohaastatteluun. Tähän hakija saa vastausaikaa noin neljä työpäivää. Videohaastatteluvastausten nauhoittaminen onnistuu tietokoneen web-kameralla tai nykyaikaisella mobiililaitteella. Seuraava vaihe eli ryhmähaastattelu tapahtuu virtuaalisesti ja on kestoltaan noin tunnin mittainen.

Jos etenen ryhmähaastatteluun ja/tai soveltuvuusarviointiin asti, mikä on niiden kesto ja missä ne pidetään?

Seuraava vaihe eli noin tunnin kestoinen ryhmähaastattelu pidetään virtuaalisesti. Soveltuvuusarvioinnit järjestetään Online-arviointina ja niiden kesto on keskimäärin 4 tuntia.

Mikäli S-Trainee-paikka on muualla kuin nykyisellä asuinpaikkakunnallani, olisiko minun parasta sitten muuttaa ko. paikkakunnalle?

Kyllä, koska S-Trainee myös työllistyy vakituisesti ko. työnantajalle traineeohjelman ajaksi ja sen jälkeen. Siksi suosittelemme asumista paikkakunnalla tai lähietäisyydellä.

Auttaako S-ryhmä asunnon vuokraamisessa, jos haen S-Traineeseen uudelle paikkakunnalle?

Osalla S-ryhmän osuuskaupoista on tarjota vuokra-asuntoja henkilökunnalleen. Pääasiassa henkilöt kuitenkin hoitavat itse asumiseen liittyvät järjestelyt, pl. ulkomaille komennukselle lähtevät traineet, joita autetaan työnantajan puolelta sopivan asunnon löytymisessä.

Olenko koko traineeohjelman ajan samassa työtehtävässä?

Jokaiselle S-Traineelle tehdään traineeohjelman ajaksi toimialakohtaisesti räätälöity ohjelma, jossa kierretään lukuisissa eri tehtävissä eri toimialoilla. Odotamme hakijoilta valmiutta liikkuvuuteen Suomessa ja ulkomailla.

Voinko hakea S-Trainee-ohjelmaan, jos olen suorittanut tutkinnon ulkomailla?

Kyllä, mikäli kyseessä on ylempi korkeakoulututkinto.

Saako traineeajalta palkkaa?

Kaikille traineille maksetaan traineeajalta sama palkka, 2745€ / kk. S-Traineen kanssa solmitaan ohjelman alussa vakituinen työsuhde, joten kaikki työsuhteeseen liittyvät edut kertyvät myös traineeajalta. Työsuhde siis jatkuu vakituisena traineeohjelman päättyessä. Työsuhteen ehdot (mm. tehtävänimike ja palkka) tarkastellaan uudelleen koulutusohjelman ensimmäisen valmennusjakson päätyttyä. Miksi S-ryhmään töihin?

Korvataanko rekrytointiprosessiin liittyvät matkakulut?

Hakija huolehtii itse matkajärjestelyistä ja -kuluista rekrytointiprosessin aikana.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.