Mielipiteet

Vastuullisuusjohtaja Lea Rankinen: Tervetuloa keskustelemaan Suomesta parempi paikka elää S-ryhmän uudessa blogissa

15.5.2019

Lea Rankinen

SOK:n vastuullisuusjohtaja Lea Rankinen

Yli kahden miljoonan omistajan osuuskuntana S-ryhmällä on suuri vastuu siitä, millaista paikkaa rakennamme Suomesta nyt ja tulevaisuudessa. Se vaatii konkreettisia tekoja.

Muuttuva ilmasto ja työelämä

Jotta Suomessa on jatkossakin arvokkaat neljä vuodenaikaa, asetamme tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet kasvihuonekaasujen vähentämiseksi. Jo nyt S-ryhmä investoi uusiutuvaan energiaan, ja viime vuonna käyttämästämme sähköstä noin 60 prosenttia tuotettiin uusiutuvalla energialla.

Suomalaisen kuluttajan vaikutukset näkyvät myös kotimaata kauempana, ja siksi teemme kaupassa paljon työtä vastuullisen hankinnan eteen. Varmistamme, että riskimaista hankkimamme tuotteet on valmistettu inhimillisissä olosuhteissa kolmannen osapuolen auditoinneilla.

Muutosten pyörteet mylläävät ilmaston lisäksi myös työelämää. S-ryhmän 40 000:sta työntekijästä neljännes on alle 25-vuotiaita, ja siksi meille on erityisen tärkeää pitää huolta siitä, että nuoret jaksavat tulevaisuuden työelämässä. Käynnistimme viime vuonna yhteistyössä eri tahojen kanssa Nuori Mieli Työssä -hankkeen, jossa etsitään tapoja nuorten työelämätaitojen kehittämiseksi ja työhyvinvoinnin lisäämiseksi.

Tekojen lisäksi avointa keskustelukulttuuria

Tekojen lisäksi myös sanoilla on väliä. Haluamme rakentaa avointa keskustelukulttuuria, jossa erilaisille näkökulmille annetaan tilaa. Tämä blogi olkoon Paras paikka uusille ja erilaisille näkökulmille. Tervetuloa keskustelemaan!

Paras paikka elää -blogiin kirjoittavat vakiokirjoittajien, S-ryhmän pääjohtajan Taavi Heikkilän ja vastuullisuusjohtaja Lea Rankisen, lisäksi vierailevat kirjoittajat. Tulevia vieraita ovat muun muassa aivotutkija Minna Huotilainen ja toimittaja Alma Onali, joka on myös yksi palkitun Hyvän sään aikana -ilmastokirjan kirjoittajista.

Mistä tai kenen ajatuksista sinä haluaisit lukea? Lähetä toiveesi osoitteeseen vastuullisuus@sok.fi.


Kuvat: Jussi Ratilainen

Lea Rankinen

Vastuullisuusjohtaja

Vastuullisuusjohtaja, SOK

SOK

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.