Näkökulma
Hatunnosto rohkeille ruokayrittäjille!
4.2.2025
Sampo Päällysaho

Saimme juuri päätökseen Suomalainen menestysresepti -tv-sarjan kuudennen tuotantokauden. Ruokainnovaatioiden kiihdytyskaistasta on kasvanut suurempi ilmiö kuin osasimme odottaa. Jokaiselle kaudelle on hakenut satakunta ruokaan intohimoisesti suhtautuvaa ammattilaista ja myös ruoka-alan uusia tulokkaita – rohkeita uusien suosikkituotteiden rakentajia eri puolilta Suomea.
Kilpailu tarjoaa areenan katsoa ja keskustella kotimaisen ruoan mahdollisuuksista. Suomalaisen menestysreseptin myötä kauppojen hyllyille on tullut noin 30 ruokauutuutta, toinen toistaan kiehtovampia tuotteita. Puolet tuotteista on selvinnyt kaikkein kriittisimpien tuomareiden eli suomalaisten kaupassa kävijöiden seulasta ja ovat edelleen valikoimissa Aiemmilta kausilta tutut Boltsit, Rostikset, Fallerot, Smokehouset ja Bakerikat löytyvät monen ostoskorista lähes viikoittain. Tämä suoritus on hämmästyttävän kova.
Nyt käynnissä on . Kilpailu nostaa esiin pienten ja keskisuurten yrittäjien arkea, elintarvikkeiden kehityksen kiehtovaa ja haastavaakin maailmaa. Maakuntien maut näkyvät toivottavasti Suomalaisen menestysreseptin näyteikkunassa vieläkin vahvemmin.
Suomalainen menestysresepti on kiihdytyskaista useammalla tapaa. Se on yrittäjyyden ja tuotekehityksen kiihdytyskaista. Uuden tuotteen tekeminen työllistää paikallisesti, lisää kotimaisen raaka-aineen kysyntää ja ympärilleen monenlaista uutta. Rohkean yrittäjyyden kautta tuodaan esiin myös jotain, jota meidän kaikkien pitäisi tässä ajassa ruokkia: uskoa suomalaisen intohimon ja osaamisen menestymisen mahdollisuuksiin, niin Suomessa kuin maailmallakin.
Kuvat: Nina Kaverinen
Sampo Päällysaho
Päivittäistavarakaupan johtaja
S-ryhmä