Suomen suurin aurinkovoiman tuottaja: 50 212 aurinkopaneelia ja teho 14 megawattia - S-ryhmä
Imatran Prisman katolla on 3300 aurinkopaneelia.

Suomen suurin aurinkovoiman tuottaja: 50 212 aurinkopaneelia ja teho 14 megawattia

Vaikka olisi suurin jo nyt, se ei vieläkään riitä. Toimeenpiteet jatkuvat tänä vuonna.

23.1.2020

S-ryhmän asentamia aurinkopaneeleita löytyy kaikkiaan 71 myymälän katolta. Paneeleita oli vuoden 2020 alussa tarkalleen 50 212 kappaletta.

Vuoden 2020 aikana aurinkopaneeleita aiotaan asentaa vielä yli 40:een kohteeseen. Vuoden lopussa aurinkopaneelien määrän odotetaan nousevan yli 70 000:een. Keskeistä on, että kohteissa tuotettu sähkö voidaan käyttää omissa toimipaikoissa.

100 prosenttia S-ryhmän käyttämästä sähköstä on päästötöntä ja vähintään 60 prosenttia tästä omaa uusiutuvaa energiaa. Uusiutuvalla energialla on merkittävä rooli S-ryhmän ilmastotyössä, joten toimenpiteet jatkuvat.

Päästövähennyksistä on tullut myös tunnustusta: kansainvälinen voittoa tavoittelematon organisaatio Carbon Disclosure Project (CDP) antoi S-ryhmälle vuodesta 2019 luokituksen A-. Kotimaisista kaupan alan toimijoista S-ryhmän saama luokitus on korkein.

Ruoan hiilijalanjälkilaskuri ensimmäinen laatuaan

Yritykset tekevät tahoillaan työtä ilmastonmuutoksen torjumiseksi, mutta myös asiakas voi kantaa vastuuta omasta kulutuskäyttäytymisestään. S-mobiilin Omat ostot -palvelusta löytyvällä ruoan hiilijalanjälkilaskurilla jokainen voi tarkastella ruokakoriaan ilmastonäkökulmasta.

Syyskuussa julkaistu laskuri oli Suomessa ensimmäinen laatuaan, ja se kehitettiin yhteistyössä Luonnonvarakeskuksen kanssa.


Kuvat: SOK

Luitko jo nämä?

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.