Lehmät pellolla

S-ryhmä julkisti eläinten hyvinvointilinjauksensa – keskustelu kehittämisestä käynnistetty

S-ryhmä on laatinut oman linjauksensa eläinten hyvinvoinnin edistämiseksi. Linjaus koskee niin SOK:n, osuuskauppojen kuin niiden tytäryhtiöiden toimintaa Suomessa.

10.6.2020

S-ryhmä on jo aiemminkin sitoutunut vastuulliseen hankintaan ja eläinten hyvinvoinnin kunnioittamiseen. Nyt hyväksytty linjaus kokoaa yhteen S-ryhmän valikoimissa olevien eläinperäisten tuotteiden tuotantoon liittyvät odotukset.

Linjaus koskee sekä S-ryhmän omien merkkien tuotteita että brändituotteita ja sekä kotimaista että ulkomaista tuotantoa.

Vaikka linjaus kattaa nyt kaupparyhmän Suomen toiminnan, myös Virossa ja Venäjällä käydään tavarantoimittajien kanssa parhaillaan keskustelua eläinten hyvinvoinnin edistämisestä. Viron ja Pietarin toimintojen osalta linjauksen tilanne arvioidaan uudelleen ensi vuonna.

S-ryhmän linjausta on muutoinkin määrä arvioida jatkuvasti. Linjauksen myötä olemme käynnistäneet myös keskustelut maataloustuottajien ja eläinoikeusjärjestöjen kanssa tavoitteista ja aikataulusta, joilla eläinten hyvinvointia voidaan edelleen parantaa esimerkiksi siirtymällä vapaaporsitukseen ja luopumalla parsinavetoista.

S-ryhmän linjauksen löydät kokonaisuudessaan täältä.


Kuvat: Yhteishyvä/ Paula Myöhänen

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.