Vakoilutarinoita Virusta - S-ryhmä
Kuvateksti

Vakoilutarinoita Virusta

Dokumenttielokuva Viru-hotellista, nykyisestä nykyinen Sokos Hotel Virusta, saa ensi iltansa maaliskuun 1. päivänä. Elokuvassa näytetään muun muassa hotellin historian glamouria ja sen lieveilmiöitä, vakoilua ja mustaa pörssiä.

27.2.2013

Elokuvassa virolaiset ja suomalaiset kertovat suhteestaan talojättiin. Millä mielin hotellia muistelevat Virun suomalaiset rakentajat, jotka olivat ensimmäisiä länsimaisia oleskelijoita suljetussa Neuvosto-Virossa 40 vuotta sitten?

Entä mitä ajattelevat hotellin entiset ja nykyiset työntekijät? Suomalaismatkailijoista kuvaa piirtävät matkanjohtajat, turistit ja muun muassa Sofi Oksanen.

Keväällä virolaisversio

Dokumenttielokuva on tehty yhteistyössä virolaisen tuotantoyhtiön kanssa ja siitä valmistuu kevään aikana myös virolaisversio.

Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Taru Mäkelä ja Tuuli Kuittinen. Sen suomalaiset ohjaajat ovat Taru Mäkelä ja Johanna Onnismaa. Virolainen ohjaaja on Margit Kilumets.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.