TuuliWatti rakentaa lisää tuulivoimaa Iin Olhavaan

TuuliWatti rakentaa lisää tuulivoimaa Iin Olhavaan

9.11.2012

Suomalainen tuulivoiman edelläkävijä TuuliWatti Oy jatkaa laajan investointi-ohjelmansa toteutusta ripeään tahtiin. Yhtiö on tilannut kolme uutta 3 MW:n tuulivoimalaa Iin Olhavaan rakenteilla olevaan tuulipuistoon. Investointi nostaa Olhavan tuulipuiston kokonaistehon 33MW:iin. Uudet voimalat valmistuvat vuoden 2013 loppuun mennessä, jolloin TuuliWatti on rakentanut Suomeen kaikkiaan 100 megawattia tuulivoiman tuotantokapasiteettia.

"Suomi ei ole enää tuulivoiman kehitysmaa. Olemme tehneet systemaattisesti työtätuulivoiman lisäämiseksi ja haemme jatkuvasti hankkeisiimme alan viimeisintä ja parasta teknologiaa, joka mahdollistaa entistä kustannustehokkaamman tuulisähköntuotannon asukkaat ja ympäristönäkökohdat huomioon ottaen. Nyt maassamme aletaankin paremmin ymmärtää tuulivoiman merkitysja se, että uusiutuva energia on meillä tässä ja nyt – eikä enää tarvitse jahkailla, onko siinä tulevaisuutta vai ei", linjaa TuuliWatti Oy:n toimitusjohtaja Jari Suominen.

Iin Olhavaan tilatut uudet voimalat edustavat maailman johtavan tuulivoima-alan laitetoimittajan Vestaksen uusinta teknologiaa. Yhtiön V126-3.0 MW turbiinit on suunniteltu erityisesti matalampiin tuuliolosuhteisiin. Innovatiivisen muotoilun ansiosta roottorin lavoissa on lähes 30 % enemmän pyyhkäisypintaa kuin paraikaa Iissä asennettavissa Suomen suurimmissa 3 MW:n voimaloissa, joten sähköntuotanto on entistäkin kustannustehokkaampaa.

"Olemme Vestaksella todella tyytyväisiä, että saimme näin nopeasti ensimmäisen tilauksen V126-3.0 MW turbiineista", kertoo Vestas Northern Europen pääjohtaja Klaus Steen Mortensen. "Koska V126-3.0 MW on suunniteltu jo käytössä olevan ja erittäin hyvin toimivan teknologian perustalle, Vestas voi tarjota asiakkailleen kilpailukykyisen ja tehokkaan turbiiniratkaisun matalatuulisemmillekin alueille", jatkaa Steen Morgensen.

"Suomen byrokraattisesta ja tiukasta tuulivoimaohjeistuksesta huolimatta TuuliWatti etenee omissa projekteissaan suunniteltujen aikataulujen mukaan. Kehitämme tuotantoa jatkuvasti sekä nykyisten tuulipuistojen laajennushankkeissa että uusissa kohteissa myös viemälläopit edellisestä hankkeesta seuraavaan", Suominen jatkaa.

TuuliWatti on lyhyessä ajassa noussut Suomen johtavaksi tuulivoimatoimijaksi. Hankkeita toteutetaan järjestelmällisesti viime vuonna julkistetun 400 miljoonan suuruisen investointiohjelmansa mukaisesti. Kokonaisinvestoinnit Pohjois-Suomeen ovat jo nyt reilu 150 miljoonaa euroa. Uusimman Iin investoinnin jälkeen yhtiön tuotanto kattaa jo 5 % maamme vuodelle 2020 asettamasta 6 TWh:n tavoitteesta.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.