ABC Viipurinportin noutopöytä

Tuhdisti terveellisempi ABC-noutopöytä

ABC-ravintoloiden noutopöytä on uudistunut. Asiakastoiveiden myötä tuttujen ja luotettavien makujen oheen on tullut enemmän kala- ja kasvisvaihtoehtoja. Samalla myös leipä- ja salaattipöytä ovat päivittyneet.

28.6.2021

Uudistuneessa ABC-noutopöydässä kalavaihtoehtoja on aiempaa enemmän. Uusina kalatuotteina listalta löytyvät muikku ja hauki, ja vanhastaan tarjolla on esimerkiksi kirjolohta, siikaa, silakkaa, turskaa ja kampelaa.

"Yleisenä suosituksenahan on, että kalaa olisi hyvä syödä kahdesti viikossa. Pistämme paremmaksi, sillä noutopöydässämme on tarjolla kalaa vähintään kolmesti viikossa", sanoo tuotekehityspäällikkö Tommi Laakso ABC-ketjuohjauksesta.

Noutopöydän uusissa kasvisruoissa on käytetty muun muassa tofua, härkäpapusuikaleita sekä herne- ja paputuotteita. Tarjolla on myös perinteisiä kasvis- ja juuresruokia. Uudistuksen yhteydessä vegaanisten kasvisruokien vaihtoehdot ovat kasvaneet.

Perinteisiä ruokasuosikkeja unohtamatta

Kalan ja kasvisten selkeästi kasvanut osuus noutopöydän antimissa pohjautuu asiakkaiden toiveisiin.

"Meiltä on paljon kysytty terveellisemmän ja kevyemmän ruoan perään. On ollut mukava huomata, että noutopöydän uudistumisen jälkeen tulleet asiakaspalautteet ovat olleet kiitollisia", Tommi iloitsee.

ABC-noutopöydässä on tarjolla monipuolisesti hyvää ruokaa monenlaiseen makuun.

"Alkuun pohdimme, onko kasvisruoka ”meidän juttu”, mutta menekin perusteella sille todella on tilausta – yhtä lailla kuin perinteisille lihapullille tai vaikka uunimakkaralle. Ja vaikka kasvisruoka tekeekin erityisen hyvin kauppansa eteläisessä Suomessa ja kalaruoat Itä-Suomessa, niille löytyy kysyntää kaikkialla maassa", Tommi muotoilee.

Jatkuvaa kehitystä

Noutopöydän tuotekehitys alkaa noin puoli vuotta ennen muutosta. Muutostyön perustana ovat kentältä ja asiakkailta saadut palautteet sekä ABC-ketjuohjauksessa muuten havaitut päivitystarpeet.

"Pienempiä muutoksia, kuten reseptiikkaan ja raaka-aineiden määrään liittyviä tarkistuksia, teemme aina tarvittaessa lyhyelläkin aikajänteellä. Noutopöydän kattava uudistuminen näkyy asiakkaan suuntaan markkinoinnin muodossa kuitenkin aina kerran vuodessa", Tommi toteaa.

Kehitystyön takana on ABC-ketjun noutopöydän tuotekehitysryhmä. Sen jäsenet edustavat eri osuuskauppoja ja eri kokoluokan ABC-liikenneasemia.

Saimaalla kala maistuu

Liikennemyymälätyöntekijä Sini Lindström ABC Viipurinportista Lappeenrannasta tuli noutopöydän tuotekehitysryhmään mukaan syksyllä. Hänen kädenjälkensä näkyy selvästi uuden ABC-noutopöydän kasvisruoissa.

Myös Lappeenrannassa uudistunut noutopöytä on saanut hyvän vastaanoton. Asiakkaat ovat kehuneet etenkin kasvisruokien makumaailmaa.

"Meille on tullut palautetta, että nyt on tarjolla oikeaa kasvisruokaa, eikä höyrykasvislinjaa", Sini naurahtaa.

Saimaan ympäristössä on luonnostaankin kova kysyntä kalaruoalle. Viipurinportin ABC:llä noutopöydän muikut ovat olleet todella suosittuja, ja niitä on paikoin toivottu tarjolle vieläkin useammin. Kun rajaliikenne ennen pitkää normalisoituu, Sini odottaa venäläismatkailun vielä moninkertaistavan kalan kysynnän.

Kotimaisuus edellä

ABC-ketjussa ei nähdä ensisijaisena tarpeena ratsastaa monien ruokatrendien aallonharjalla.

"Meitä kiinnostavat kauaskantoiset, kestävää kehitystä tukevat ilmiöt. Esimerkiksi ruoan vastuullisuus ja hiilijalanjälki ovat selkeitä suuntauksia pysyväksi muutokseksi", Tommi mainitsee.

Yksi näkökulma kestävyyteen on kotimaisuus.

"ABC-ketjulla on 95 liikenneasemaa eri puolilla maata. Huomattava osa niiden noutopöytien ruoasta on kotimaista. Esimerkiksi kaikki käytettävä liha on 100-prosenttisesti suomalaista, ja kasvisruoissa muun muassa härkäpapusuikale ja tofu ovat Suomessa valmistettuja", Tommi kertoo.


Kuvat: Jere Parviainen

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.