SOK

Suomalaiset ruokaketjun yritykset ottavat kantaa uudistavan viljelyn edistämisen puolesta, S-ryhmä mukana

Myös S-ryhmä haluaa olla varmistamassa suomalaisen ruoan valoisaa tulevaisuutta ja on mukana edistämässä uudistavaa viljelyä.

13.4.2023

Carbon Action -yhteistyössä mukana olevat yritykset ottavat kantaa uudistavan viljelyn edistämisen puolesta tänään julkaistussa vetoomuksessa. Baltic Sea Action Groupin (BSAG) perustamassa Carbon Action -yhteistyössä yritykset rakentavat kestävämpää ruokajärjestelmää yhteistyössä viljelijöiden, tutkijoiden sekä muiden ruokaketjun toimijoiden kanssa.

S-ryhmä toimii uudistavan viljelyn e-opistossa yhteistyökumppanina osana Carbon Action -hanketta ja hiiliviljelyn tukemista

Yhteistyö on myös yksi monista keinoista, joilla S-ryhmä haluaa olla varmistamassa suomalaisen ruoan valoisaa tulevaisuutta. E-opisto tarjoaa laadukkaan verkkokurssin kaikille maan kasvukunnosta kiinnostuneille. Maksuton verkkokurssi tarjoaa 60 tunnin edestä oppimateriaalia ja käytännön työkaluja maatilalla sovellettavaksi.

S-ryhmä on tukenut tutkimushanketta, jossa Helsingin yliopiston tutkijat keräävät uutta tietoa peltojen syvemmistä kerroksista ja niiden kyvystä sitoa hiiltä ilmakehästä. Tavoitteena on hillitä ilmastonmuutosta.

Rahoituksen avulla selvitetään maaperän tämänhetkistä hiilivarastoa kolmeltakymmeneltä eri puolilla Suomea sijaitsevalta Carbon Action -hiilitilalta. Tietoja hyödynnetään hiilen varastoinnin mallinnuksessa ja varastomuutoksen todentamisen kehittämisessä. Hanke tähtää myös siihen, että hiilen maaperään varastoimista voitaisiin käyttää kompensaatiomuotona, jolloin sillä olisi taloudellista hyötyä viljelijöille.

S-Pankin Uudistava Maatalous -erikoissijoitusrahasto on Pohjoismaiden ensimmäinen maatalouteen keskittyvä rahasto

Rahasto sijoittaa varansa pääosin Suomessa sijaitseviin peltoihin ja tiloihin, joilla harjoitetaan uudistavaa maataloutta. Sijoitukset kohdistuvat maatalousyrittäjän etukäteen neuvottelemiin kohteisiin ja yrittäjällä on etuosto-oikeus hankittavaan peltomaahan. Rahaston tavoitteena on edistää maatalouden positiivisia ilmastovaikutuksia ja toiminnan ympäristöllistä kestävyyttä sekä parantaa kotimaisen maatalouden kannattavuutta ja ruokahuollon omavaraisuutta.

Kuka tahansa voi rahaston avulla osallistua talkoisiin ja auttaa kotimaisia viljelijöitä menestymään hiiliviljelyssä ja muissa nopeasti kasvavissa maatalouden uusissa muodoissa.

Lue lisää teemasta:

Kannanotto suomalaisilta ruoka-alan yrityksiltä: uudistavaa viljelyä edistettävä myös poliittisellapäätöksenteolla

ProAgria, S-ryhmä ja LähiTapiola tukevat maatalouden ja maaseudun yritysten tulevaisuutta Tulevaisuusvalmennuksilla.

Lisätietoa S-Pankin uudistavaan maatalouteen sijoittavasta rahastosta

Tutkijat ja viljelijät yhdistivät voimansa. Vihtiläisellä tilalla viljelijät etsivät ratkaisuja ilmastonmuutokseen (Yhteishyvä 5/2021)

Tiedätkö, mitä on uudistava viljely? Uudistavan viljelyn e-opiston ilmainen verkkokurssi auttaa ymmärtämään

Hiilen maaperään sitoutumista tutkitaan S-ryhmän tuella

Vieraskynä: Hiiliviljely on pop, mutta maaperä pitkälti vielä tuntematonta

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.