S-ryhmän tavarantoimittajien oma tietovarasto on nimeltään S-data

S-ryhmän tavarantoimittajat voivat saada omien tuotteidensa myyntidataa ja tilausennusteita sekä laajempaa kategoriatason myyntidataa pilvipohjaisesta tietovarastostamme, S-datasta.

S-data hyödyntää modernia Snowflake-tietokantapalvelua, jossa on tuki useille eri raportointijärjestelmille, kuten Tableaulle, Microsoftin Power BI:lle ja niin edelleen. Tietokannan voi siis liittää suoraan toimittajan omaan raportointi- tai toiminnanohjausjärjestelmään ja yhdistää esimerkiksi toimittajan omaan dataan tai muuhun datalähteeseen.

S-datan hinnoittelu pohjautuu käytettävään datan laajuuteen ja käyttäjien määrään. Tilaus on datapaketin laajuudesta riippuen toistaisesi voimassa oleva tai määräaikainen. Tarkemmat hinta- ja sopimustiedot saat tilausprosessin myötä.

Kuinka saan S-datan käyttööni?

S-datan saat käyttöösi täyttämällä esitietolomakkeen. Esitietolomakkeen hyväksynnän jälkeen sinulle lähetetään palvelun tarkempi kuvaus, hinnasto, käyttöehdot ja linkki allekirjoitettavaan S-data sopimukseen. Esitietolomakkeen täyttö ei ole sitova tilaus.

Huomaathan, että sitoumus on yrityskohtainen – ei käyttäjäkohtainen ja, että S-dataan hyväksytään käyttäjiksi vain sellaiset yhtiöt, jotka ovat S-ryhmän tavarantoimittajia tai potentiaalisia tavarantoimittajia. Mikäli useampi henkilö yrityksessä käyttää S-dataa, tulee tietoturvasyistä jokaisella olla henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana.

S-datan käyttöönotto

Saat S-datan tunnukset ja ohjeet SOK:lta tilauslomakkeen allekirjoituksen jälkeen. Tähän voi mennä 1–2 viikkoa.

Sopimuksen päivittäminen

Olemassa olevan S-data-sopimuksen muuttaminen vaatii uuden sopimuksen ja onnistuu yllä olevan esitietolomakkeen avulla vanhan sopimuksen irtisanomisaika tai määräaikaisuus huomioiden.

Tunnusten poistaminen

Kun henkilökohtaisia tunnuksia ei enää tarvita, tavarantoimittaja vastaa henkilökohtaisten tunnusten poistamisesta olemalla yhteydessä Ässätukeen.

Huom! Emme vastaa raportoinnin kirjautumisongelmista, jotka saattavat johtua esim. yrityksen palomuuriestoista.

Kuinka voimme auttaa?

Kaikissa yhteydenotoissa sinua palvelee Ässätuki

sähköposti: assatuki.partner@sok.fi
puhelin: 010 76 80500

S-ryhmän 010-alkuisiin numeroihin soittaminen maksaa kaikista Suomen lanka- ja GSM-liittymistä 0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.