Uudistavan viljelyn e-opisto tarjoaa materiaalia erityisesti maanviljelijöille.

Tiedätkö, mitä on uudistava viljely? Ilmainen verkkokurssi auttaa ymmärtämään

Baltic Sea Action Groupin (BSAG) ja Reaktorin käynnistämä Uudistavan viljelyn e-opisto avautuu helmikuun yhdeksäntenä päivänä. Kurssi tarjoaa tietoa maanviljelijän työstä ja maaperän merkityksestä.

1.2.2021

S-ryhmä lähti yhteistyökumpaniksi Uudistavan viljelyn e-opistoon osana Carbon Action -hanketta ja hiiliviljelyn tukemista.

Terve maaperä sitoo hiiltä. Vaikka osa kasvien sitomasta hiilidioksidista palaa ilmakehään, maaperän mikrobit kykenevät varastoimaan hiiltä kauemmin. Ja toisaalta hyvinvoiva maaperä on myös tuottavampi viljellä. Näin syntyy ilmastonmuutoksen hillitsemisen kannalta positiivinen kierre. 

Uudistava viljely on tärkeä keino, kun yritämme saada ilmastonmuutosta aisoihin. Tutkimusten mukaan uudistavasta viljelystä on hyötyä myös tuottavuudessa, vesistönsuojelussa ja luonnon monimuotoisuuden parantamisessa.

Maksuton verkkokurssi tarjoaa 60 tunnin edestä oppimateriaalia ja käytännön työkaluja maatilalla sovellettavaksi. Kurssin taustalta löytyy mm. maailmalla mainetta niittäneen Elements of AI -koulutuksen järjestänyt suomalaisyhtiö Reaktor.

“Uudistava viljely on nouseva ilmiö maailmalla. Verkkokurssimme tuo uusinta tietoa helposti kymmenien tuhansien viljelijöiden saataville”, kommentoi Reaktorin johtava suunnittelija Niko Kavenius. 

Ympäristösäätiö BSAG uskoo, että uudistuvan viljelyn keinoilla voidaan vaikuttaa Itämeren rehevöitymisen hillintään, sillä ilmastonmuutos on myös Itämeren suurin uhka.

”E-opisto tarjoaa kaikille suomalaisille viljelijöille tasapuolisen mahdollisuuden parantaa satojaan ja näyttää esimerkkiä, joka voidaan monistaa minne tahansa muuallekin”,  kommentoi BSAG:n toimitusjohtaja Michaela Ramm-Schmidt.

S-ryhmän vastuullisuusjohtaja Nina Elomaan mukaan oli  helppoa lähteä mukaan mahdollistamaan tätä kaikille avointa kurssia. ”S-ryhmä haluaa olla varmistamassa suomalaisen ruoan valoisaa tulevaisuutta. Uskon, että kurssi kiinnostaa myös kuluttajia”, hän toteaa.

Tutustu Uudistavan viljelyn e-opistoon täällä.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.