Emotion

Suomalaiset hemmottelevat itseään myös poikkeusaikana: kotispa-tuotteita ja kodin sisustusta

Tavaratalokaupassa korostuvat tänä keväänä kotispa-tuotteet, kodin sisustustarvikkeet ja rento pukeutuminen. Koronakevät hiljensi tavaratalot, mutta Sokos-tavarataloketju ja kauneuden ja hyvinvoinnin Emotion hakivat nostetta digikaupasta.

22.5.2020

”Myymälöiden asiakasmäärät tippuivat merkittävästi tänä keväänä, mutta verkkokaupassa menestyimme. Verkkokaupan myynti oli jopa kymmenenkertaista viime vuoteen verrattuna kevään kampanjan aikana. Poikkeuksellinen tilanne myös haastoi meitä kehittämään digipalveluita nopeasti”, kertoo SOK tavaratalo- ja erikoisliikekaupan kehitysjohtaja Päivi Juntunen.  

Suomalaiset haluavat huolehtia itsestään myös korona-aikana. Kasvohoitoja ja jalkahoitoja tehdään nyt kotispassa kauneushoitoloiden sijaan. Kasvonaamioiden ja -kuorintojen kysyntä kasvoi. Jalkahoitotuotteiden myynti kasvoi jopa 40 prosenttia.

”Etenkin arvokkaammat naisten ja miesten ihonhoidon merkkituotteet käyvät kaupaksi. Meikkien ja värikosmetiikan kysyntä on kuitenkin selvästi laskenut. Kotitoimistolle ei ehosteta ja toisaalta värikosmetiikkaa halutaan kokeilla ennen ostamista”, Juntunen jatkaa.

Turvallisuussyistä tavaratalojen meikkitesterit ovat olleet pois käytöstä koronatilanteen ajan. Henkilökohtaisen kauneus- ja pukeutumisneuvonnan aloittamista uudelleen kesäkuussa harkitaan parhaillaan.

Tavarataloissa on nyt kerätty asiakkaiden toiveita valmiiksi noutoa varten tai sovittamisen nopeuttamiseksi.

”Käsilaukkuja ja lompakoita on myyty muihin tuoteryhmiin verrattuna enemmän. Niillä halutaan varmastikin hemmotella itseä poikkeuksellisena aikana. Naisten pukeutumisessa klassinen tasaraita ja rennompi vapaa-ajan pukeutuminen korostuvat. Marimekko on ollut sekä asusteissa että naisten pukeutumisessa vahvoilla”, Juntunen kertoo.

Etätyö sekä tilaisuuksien ja isompien juhlien peruuntuminen on vähentänyt klassisen pukeutumisen, kuten juhla- ja työvaatteiden tarvetta. Miesten pukeutumisessa korostuvat vapaa-aikapainotteisuus ja helppous. Miehet ostavat ja miehille ostetaan t-paitoja, huppareita, farkkuja ja chinoja.

Myyntitilastojen nousija on pestävä Pure Waste -kangasmaski, joka on valmistettu kierrätysmateriaalista.

Kotoilu vauhditti kodin sisustus- ja keittiötarvikkeiden myyntiä – kasvua 20 prosenttia

Kotona oleilu on saanut suomalaiset panostamaan kodin viihtyisyyteen ja keittiötarvikkeisiin. Sokoksella kodin tuotteiden myynti oli tänä keväänä viidenneksen korkeampi kuin viime vuonna. Ruoanvalmistusvälineet ja ruokailuastiat ovat olleet hyvässä nosteessa. Myös makuuhuoneen ja kylpyhuoneen tekstiilien myynti on kasvanut.

”Kotiin panostetaan nyt selkeästi. Kodin tuotteiden myyntiä vauhdittaa edelleen se, että ihmiset viettävät enemmän aikaa kotona ja valmistavat myös ruokaa tavallista enemmän kotioloissa. Kodin viihtyisyyttä ja toimivuutta halutaan kehittää”, kertoo kehitysjohtaja Päivi Juntunen.

Lisätietoja: Päivi Juntunen, SOK tavaratalo- ja erikoisliikekaupan kehitysjohtaja, paivi.juntunen(at)sok.fi, puh. 010 768 1023


Kuvat: SOK

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.