Poika talvimaisemassa

SOK:n hallintoneuvoston joululahjoituksilla tuetaan lapsia ja nuoria sekä mielenterveystyötä

SOK:n hallintoneuvosto on myöntänyt 25 000 euron joululahjoitukset. Tänä vuonna tukea jaetaan yhteensä kymmenelle toimijalle.

9.12.2022

SOK:n hallintoneuvoston joululahjoituksissa painottuvat tänä vuonna lapset ja nuoret. Vaikean maailmantilanteen takia myös mielenterveyteen liittyvät hankkeet ovat korostetusti esillä. Diakonissalaitoksen Vamos-hanke tarjoaa syrjäytyneille nuorille kokonaisvaltaista tukea auttaen etsimään polkua koulutukseen, työhön ja tasapainoiseen arkeen. Suomen Skitsofreniayhdistys edistää psykoosin kokeneiden henkistä hyvinvointia sekä mielenterveyskuntoutujien aktivointia, ja Mielenterveyden keskusliiton hanke tukee mielenterveyskuntoutujien toipumista matalan kynnyksen kulttuuritoiminnan kautta.

Tukea myönnettiin myös lasten saattohoitoon liittyvään perheiden tukemiseen, lapsille ja nuorille suunnattuun elvytyskoulutukseen sekä kestävän kehityksen Vihreä lippu -ohjelmalle. Ohjelman puitteissa lapset oppivat lajittelemaan, tekemään vastuullisia kulutusvalintoja sekä suojelemaan luonnon monimuotoisuutta pienin ja isoin teoin.

Lahjoituskohteet:

  1. Lupa lapsuuteen ry, 2500 euroa

  2. Suomen Elvytysneuvosto / Kids Save Lives elvytystaidot -hanke, 2500 euroa

  3. Sairaalaklovnit ry, 3000 euroa

  4. Diakonissalaitoksen Vamos -hanke, 3000 euroa

  5. Suomen Skitsofreniayhdistys Nouseva mieli, 2000 euroa

  6. Mielenterveyden keskusliitto ry, 2000 euroa

  7. Raide ry, 2500 euroa

  8. Liikehäiriösairauksien liitto (ent. Parkinsonliitto), 2000 euroa

  9. Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi ry/Vihreä lippu ympäristökasvatusohjelma, 3 000 euroa

  10. Suomen Luonnonsuojelun Säätiö sr, 2500 euroa

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.