TH_Aalto

SOK:n entisestä pääjohtajasta Taavi Heikkilästä Aalto-yliopiston Executive in Residence

SOK:n entinen pääjohtaja, vuorineuvos, KTM Taavi Heikkilä on valittu Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun lahjoitusvaroin perustettavaan viisivuotiseen Executive in Residence (EiR) - tehtävään. Markkinoinnin laitokselle sijoittuvan tehtävän keskeisenä aihealueena on osuustoiminta. SOK ja osuuskaupat HOK-Elanto sekä Varuboden-Osla ovat mukana tehtävän mahdollistaneissa lahjoittajissa.

26.4.2021

Osuustoiminnan Executive in Residence on Aalto-yliopiston ensimmäinen lahjoitusvaroin perustettava EiR-tehtävä. Hankkeen alullepanija on Pellervo ry:n toimitusjohtaja ja Osuustoiminnan neuvottelukunnan sihteeri Sami Karhu, joka kokosi hankkeelle tukijat.

Suomi on maailman osuustoiminnallisin maa, ja siksi alan tutkimukseen ja opetukseen sekä yritysten ja yliopiston yhteistyöhön panostaminen on tärkeää, lahjoittajat kertovat Aalto-yliopiston tiedotteen mukaan. Lahjoitusten taustalla on Aalto-yliopiston mukaan osuustoiminnan asiantuntijoiden huoli alan tutkimuksen ja opetuksen riittämättömyydestä.

Myös Sami Karhu kertoo, että ”osuustoiminnan tutkimus ja opetus sekä yliopistojen ja osuustoiminnallisten yritysten yhteistyön vahvistaminen on erityisen tärkeää juuri Suomessa”. Hänen mukaansa ”osuustoimintamallin osaaminen on tärkeää myös siksi, että osuustoiminnallinen yritys on tuleva työnantaja monelle Kauppakorkeakoulun kasvatille”.

Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki uskoo, että ”Taavi Heikkilällä on paljon annettavaa tutkijoillemme ja ennen kaikkea opiskelijoillemme alalta, jossa Suomi on kansainvälisestikin vertailtuna kärkimaa. Hänen välityksellään myös osuustoimintakentän on entistä paremmin mahdollista hyödyntää Kauppakorkeakoulun osaamista.”

Taavi Heikkilä odottaa innolla opiskelijoiden kohtaamista: ”Lähden myös innolla luomaan siltoja Aallon osaamisen ja yritysten tarpeiden välille. On hienoa, että kokemukseni modernista osuustoiminnasta ja vastuullisuudesta tukee Aallon menestystarinaa”, hän kertoo tiedotteessa.

Heikkilä aloittaa tehtävässä 1. elokuuta.

S-ryhmästä lahjoittajina ovat Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK, Helsingin Osuuskauppa Elanto ja Osuuskauppa Varuboden-Osla Handelslag.

Muut tukijat tehtävän taustalla ovat Pellervo, OP-ryhmän Tutkimussäätiö, LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö, Uudenmaan Osuuspankki, Itä-Uudenmaan Osuuspankki, Osuuskunta Tradeka ja Metsäliitto Osuuskunta.

Aalto-yliopiston tiedote on kokonaisuudessaan luettavissa täältä: Osuustoiminnan konkari Taavi Heikkilä aloittaa uuden pestin Aalto-yliopistossa | Aalto-yliopisto

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.