Kuvateksti

S-ryhmän tammi–syyskuun myynti edellisen vuoden tasolla

S-ryhmän tammi–syyskuun vähittäismyynti oli reilut 8,4 miljardia euroa. Vertailukelpoinen myynti pysyi lähes samana viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna kasvun ollessa noin puoli prosenttia.

17.10.2013

Suomen talouden taantuma tuntuu myös kaupan alalla. Tilastokeskuksen elokuun loppuun päättyneellä tarkastelujaksolla koko kaupan toimialan myynti oli 4,1 prosenttia pienempi kuin vastaavaan aikaan edellisvuonna. Vaikutus tuntuu niin ikään kaikilla S-ryhmän toimialoilla, vaikkakin vähiten päivittäistavarakaupassa.

S-ryhmän päivittäistavarakaupan reilun 5,1 miljardin myynti tarkoitti noin neljän prosentin kasvua verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Muut liiketoiminnot olivat myynnin kehityksessä joko lähellä nollatasoa tai myynti oli laskevaa. Esimerkiksi käyttötavarakaupan myynti laski viime vuoden vastaavasta ajasta reilun prosentin ollen tänä vuonna noin 991 miljoonaa euroa.

S-Pankin kehitys jatkui positiivisena myös vuoden kolmannella kvartaalilla. Pankin asiakasmäärä jatkoi kasvuaan ja syyskuun lopussa sillä oli yli 2,6 miljoonaa asiakasta. Syyskuun loppuun mennessä S-Pankki oli myöntänyt yli 1,3 miljoonaa S-Etukortti Visa -korttia. S-Pankin yksityisasiakkailla oli syyskuun lopussa 2 239 miljoonaa euroa talletuksia, ja yritystalletusten kanssa talletuskanta oli yhteensä 2 377 miljoonaa euroa.

Jäsenmäärän kasvu jatkui

S-ryhmän osuuskauppojen asiakasomistajien määrän kasvu jatkui, kun alkuvuoden aikana niihin liittyi 60 834 uutta jäsentä. Syyskuun lopussa osuuskauppojen jäsenten eli asiakasomistajien kokonaismäärä oli 2 083 023. Asiakasomistajille maksettiin Bonusta tammi–syyskuussa yhteensä 278,8 miljoonaa euroa, joka oli prosentin viime vuotta enemmän.

Syyskuun lopussa S-ryhmän toimipaikkoja oli 1 653. Toimipaikkalukumäärä laski 40 toimipaikalla viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. 

Tarkemmat myyntiluvut liiketoiminta-alueittain sekä SOK-yhtymän myyntitiedot löytyvät liitteistä.

Lisätietoja:Vt. pääjohtaja, liiketoimintajohtaja Antti Sippola, SOK, p. 010 76 82890Johtaja, CFO, Jari Annala, SOK Talous ja hallinto, p. 010 76 82040


Kuvat: S-Ryhmä

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.