Kuvateksti

S-ryhmän myynti yhä edellisvuoden tasolla

Yleisen taloustilanteen heikosta vireestä huolimatta S-ryhmän vuoden 2014 tammi–syyskuun vähittäismyynti ylsi viime vuoden vastaavan ajan tasolle. Muun muassa SOK:n autokaupan loppumisen takia myynti laski 0,9 prosenttia viime vuoteen verrattuna, mutta vertailukelpoinen myynti väheni vain 0,1 prosenttia. Kaikkiaan tammi–syyskuun veroton vähittäismyynti oli 8 336 miljoonaa euroa.

16.10.2014

– Olemme pärjänneet varsin hyvin haastavassa taloustilanteessa ja kiristyneessä hintakilpailussa. Toimintamme on selvästi tehostunut ja sen myötä on myös kilpailukykymme parantanut, SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä painottaa.

Marketkaupan myynti kasvoi hieman edellisvuodesta. Reilu 5,8 miljardin myynti tarkoitti 1,2 prosentin kasvua viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Marketkaupan myynteihin lasketaan mukaan S-ryhmän päivittäis- ja käyttötavaraa myyvät ketjut, lukuun ottamatta Sokosta, Emotionia ja muita erikoisliikekaupan myymälöitä. Tavaratalo- ja erikoisliikekaupan myynnissä oli pieni, noin kolmen prosentin lasku verrattuna viime vuoteen. Yhteensä sen myynti oli reilu 222 miljoonaa euroa.

Toimialoittain tarkasteltuna S-ryhmän päivittäistavarakaupan myynti oli 5 245 miljoonaa euroa eli kasvua oli 1,7 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Käyttötavarakaupan myynti laski 2,8 prosenttia ollen noin 961 miljoonaa.

Muilla liiketoiminta-alueilla myynnit olivat hieman laskevia. ABC-ketjun myynti laski prosentin ja oli lähes 1 370 miljoonaa euroa. Matkailu- ja ravitsemiskaupan myynti oli reilut 588 miljoonaa euroa eli laskua viime vuoteen verrattuna oli kaksi prosenttia.

Auto- ja autotarvikekauppaa ja maatalouskauppaa harjoitetaan osassa S-ryhmän osuuskaupoista. SOK luopui omasta autokaupastaan vuoden 2013 aikana, jolloin kuusi Automaa-autotaloa myytiin Veljekset Laakkonen Oy:lle. Osuuskauppojen harjoittamien autokauppojen tammi–syyskuun myynti nousi lähes kolme prosenttia yltäen noin 232 miljoonaan euroon. Kolmen osuuskaupan alueella toimivan maatalouskaupan myynti laski 10,5 prosenttia ja oli noin 114 miljoonaa euroa.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.