S-ryhmän joululahjoitukset syrjäytymisen ehkäisyyn ja toimintaan sairaiden lasten kanssa

S-ryhmän joululahjoitukset syrjäytymisen ehkäisyyn ja toimintaan sairaiden lasten kanssa

18.12.2012

S-ryhmän tämän joulun lahjoitusten pääpaino on lasten ja nuorten syrjäytymistä ehkäisevissä hankkeissa. Toinen osa lahjoituksista menee tänä vuonna terveysalan järjestöille ja sairaiden lasten kanssa työskenteleville. SOK:n hallintoneuvosto myönsi yhteensä 25 000 euron lahjoitukset.

Syrjäytymisen ehkäisyssä uusia tukikohteita ovat tänä vuonna Lasten ja nuorten säätiön Myrsky-hanke ja Arvojen Akatemian yhteyteen perustetun Teonpaikka-yhdistyksen mentorointihanke. Lisäksi jatkamme Pelastakaa Lapset ry:n tukiperhetoiminnan tukemista.

Myrsky-hanke on valtakunnallinen nuorten osallisuuteen tähtäävä hanke. Hankkeessa eri alojen taiteilijat tekevät taideprojekteja yhdessä nuorten kanssa. Toiminnan tavoitteena on nuorten itsetunnon parantaminen, ilmaisukyvyn ja rohkeuden lisääminen, tunne-elämän valmiuksien kehittäminen ja yhteisöllisyyden kokemukset.

Teonpaikan mentorointihankkeessa puolestaan tuetaan koulutettuja nuoria pääsemään kiinni työelämään mahdollisimman nopeasti koulutuksen jälkeen. Pelastakaa Lapset ry:n tukiperhetoiminta auttaa lapsiperheitä selviytymään paremmin silloin, kun vanhempien omat voimavarat ovat heikentyneet.

Noin puolet S-ryhmän joululahjoituksista menee terveysalan järjestöille ja sairaiden lasten kanssa työskenteleville tahoille.  Suomen aivosäätiö käyttää saamansa tuen aivoihin, hermostoon ja mielenterveyteen liittyvän tutkimuksen rahoittamiseen. Tavoitteena on suomalaisten aivojen hyvinvoinnin parantaminen ja toimintakyvyn säilyttäminen.

Jaatinen – vammaisperheiden monitoimikeskus ry:n saama tuki ohjataan puolestaan toimintaan Suomen vammaisten lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä hyväksi. Lisäksi tukea käytetään kamerunilaisten vammaisten lasten ja nuorten perheiden kanssa toteutettavaan kehitysyhteistyöprojektiin.

Sairaalaklovnien artistit kiertävät lastenosastoilla ilahduttaen pieniä potilaita ja heidän omaisiaan. Klovnit vierailevat kaikissa Suomen yliopistollisissa sairaaloissa. Viikon aikana klovnikiertuepäiviä on kymmenen ja koulutettuja klovnitohtoreita on jo 40.

Edellisten lisäksi SOK tukee edelleen Maanpuolustuksen Tuki ry:tä.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.