S-ryhmän energiapihi logistiikkakeskus harjannostajaisvaiheessa

S-ryhmän energiapihi logistiikkakeskus harjannostajaisvaiheessa

5.5.2011

Sipoon Bastukärriin rakennettava S-ryhmän käyttötavarakaupan logistiikkakeskus on edennyt kahdesta haasteellisesta talvesta huolimatta aikataulussaan. Poikkeuksellisen ilmastoystävällisen logistiikkakeskuksen harjannostajaisia vietettiin torstaina.

Vuonna 2012 käyttöönotettava logistiikkakeskus on kooltaan noin 75 000 bruttoneliömetriä, mikä vastaa noin kymmentä Eduskuntataloa. Sen GeoBio-energiajärjestelmä on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen, sillä se käyttää noin 90-prosenttisesti uusiutuvaa energiaa. Siksi keskuksen hiilidioksidipäästöt ovat vain 5–10 prosenttia keskimääräisen kaukolämpölaitoksen päästöistä.

Logistiikkakeskuksen energiajärjestelmän kehitystyössä ovat SOK Kiinteistötoimintojen ohella olleet keskeisesti mukana Fortum Energiaratkaisut Oy ja Geologian tutkimuskeskus. Tekninen kehitystyö on saanut myös julkista tunnustusta: suunnittelutukea hankkeeseen on saatu Tekesiltä ja investointitukea työ- ja elinkeinoministeriöstä sekä Uudenmaan ELY-keskuksesta.

S-ryhmän logistiikkakeskukset Oy:n toteuttama logistiikkakeskus otetaan käyttöön vuonna 2012 ja se työllistää valmistuttuaan noin 400 henkeä. Keskuksen käyttäjä on koko S-ryhmää palveleva Inex Partners Oy.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.