S-ryhmän anonyymi työnhaku starttasi - S-ryhmä
Kuvateksti

S-ryhmän anonyymi työnhaku starttasi

S-ryhmässä edistetään syrjimätöntä työkulttuuria rekrytointitempauksella: Osuuskauppa Keskimaa, Varuboden-Osla ja SOK testaavat nimetöntä työnhakua marraskuun ajan.

5.11.2018

− Vastuullisuus ja tasa-arvo ovat periaatteita, joiden haluamme johtavan kaikkia tekemisiämme. Emme voi hyväksyä, että työntekijöitä tai -hakijoita syrjittäisiin meillä iän, sukupuolen tai muun ominaisuuden perusteella. Osaaminen, oppimiskyky ja suhtautuminen työntekoon ratkaisevat, taustoittaa SOK:n henkilöstöjohtaja Susa Nikula.

Anonyymillä työnhaulla varmistetaan, että työhaastatteluun kutsutaan henkilöt relevantin työkokemuksen, opiskelutaustan ja esimerkiksi osaamistekijöiden perusteella. Kokeilulla varmistetaan, ettei nimen, iän tai sukupuolen anneta vaikuttaa valintoihin edes tiedostamattomasti.

Työnhakijoille kerrotaan prosessin anonyymiydestä etukäteen.

S-ryhmä on mukana Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n laajassa #eisyrji -kampanjassa, joka tähtää syrjinnän vähentämiseen suomalaisessa työelämässä. Kampanja herättelee keskustelua asenteista: työ ei syrji, vaan asenteet.

Lisätietoja kampanjasta verkkosivuilta www.eisyrji.fi.

S-ryhmän avoimiin työpaikkoihin voi tutustua täällä.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.