Lasten terveellinen syöminen

S-ryhmälle tunnustus vaikuttavista kestävän kehityksen toimista

S-ryhmä on palkittu vaikuttavimpana kestävän kehityksen toimijana Suomessa. Tunnustuksen myönsi Suomen Kestävän kehityksen toimikunta, ja se luovutettiin vuotuisessa Kestävän kehityksen tila ja tulevaisuus -tapahtumassa keskiviikkona Musiikkitalossa Helsingissä.

29.5.2019

S-ryhmä on tehnyt vuodesta 2014 alkaen yhteensä kahdeksan kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumusta. Sitoumukset koskevat muun muassa energiatehokkuutta, uusiutuvaa energiaa ja ravitsemusta. Vastikään annettu uusin sitoumus koskee puolestaan materiaalitehokkuutta. Tunnustuksen perusteluissa ryhmää kiitettiin sitoumusten laaja-alaisuuden lisäksi myös hyvistä tuloksista ja selkeästä raportoinnista.

– Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus luo hyvät raamit yritysten toiminnan kehittämiselle. Olemme kehittäneet vastuullisuustyötämme hyvin tavoitteellisesti. Hyvä esimerkki siitä on hävikin väheneminen 16 prosenttia vuodesta 2014, SOK:n vastuullisuusjohtaja Lea Rankinen toteaa.

Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus on keskeinen väline YK:n Kestävän kehityksen toimintaohjelman tavoitteiden toimeenpanossa. Yhteiskuntasitoumus on yhteinen pitkän aikavälin tahtotila tulevaisuuden Suomesta.

Yhteiskuntasitoumuksessa sovitaan toimintatavoista ja tavoitteista hyvän elämän mahdollistamiseksi nyt ja tuleville sukupolville. Yritykset, yhteisöt, oppilaitokset, hallinto, puolueet, kaupungit sekä muut tahot voivat antaa oman konkreettisen toimenpidesitoumuksensa yhteisten tavoitteiden toteuttamiseksi.

Lisätietoja medialle:

SOK:n vastuullisuusjohtaja Lea Rankinen, 010 76 82453

Kestavakehitys.fi http://kestavakehitys.fi

Kestävän kehityksen tila http://kestavakehitys.fi/seuranta

Kestävän kehityksen toimenpidesitoumukset http://sitoumus2050.fi

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.