Aurinkopaneelit

S-ryhmä nousi ilmastotyön ykkösluokkaan

S-ryhmän tekemä ilmastotyö on noussut kansainvälisessä arvioinnissa parhaiden yritysten joukkoon. Ryhmä ylsi kansainvälisessä CDP-arviossa nyt A-arvosanaan, kun vuotta aiemmin arvosana oli A-. Tunnustuksen merkitystä kasvattaa se, että arvioinnin kriteeristöä on tiukennettu aiemmasta.

8.12.2020

Maailmanlaajuisesti parhaaseen A-arvosanaan yli 270 yritystä. Suomesta tälle tasolle ylsi vain seitsemän yritystä.

Kunnia parantuneesta arvosanasta kuuluu SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilän mielestä koko S-ryhmän kentälle.

- Olen erittäin iloinen siitä, että tuloksemme parani viime vuodesta ja että nyt saavutimme parhaan A-tuloksen. Tulos kertoo siitä sitoutuneesta ja pitkäjänteisestä työstä, jota osuuskaupat ja niiden henkilöstö ovat ilmaston eteen tehneet. Tämä työ jatkuu ja etenee vauhdilla, kuten viime keväänä hyväksytyt Suomen kunnianhimoisimmat ilmastotavoitteemme osoittavat.

S-ryhmä julkisti keväällä 2020 tiukat ilmastotavoitteet, joiden mukaan ryhmä pudottaa ilmastopäästöjensä määrää 90 prosenttia vuoden 2015 tasosta vuoden 2030 loppuun mennessä. Jo vuonna 2025 koko ryhmä aikoo olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen, eli silloin se sitoo ilmasta hiiltä enemmän kuin sitä sinne tuottaa.

Lisäksi ryhmä kannustaa kumppaneitaan vähentämään ilmastopäästöjään vähintään miljoona tonnia. Kampanjassa on mukana jo selvästi yli sata yhteistyökumppania. S-ryhmä oli ensimmäinen suomalainen vähittäiskaupan toimija, joka liittyi mukaan myös CDP Supply Chain -ohjelmaan. Sen avulla tuotteita tai palveluita toimittavat yritykset raportoivat päästövähennyksistään yhdenmukaisella tavalla.

CDP on kansalaisjärjestöjen vuonna 2000 perustama riippumaton maailmanlaajuinen järjestö. Se arvioi vuosittain satojen yritysten ympäristötyötä, pääosin yrityksiä rahoittavien tai niihin sijoittavien investoijien toivomuksesta.

Lisätiedot:

SOK:n vastuullisuusjohtaja Nina Elomaa, 010 76 80803

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.