Kuvateksti

Radisson Blu Hotellien Brain Food tuo satokauden parhaat maut kokouksiin

Radisson Blu Hotellien Brain Food –kokousruokakonseptiin on tänä vuonna tuotu mukaan satokausiajat-telu yhteistyössä Satokausikalenterin kanssa. Sen myötä halutaan varmistaa, että kokousvieraille on tarjolla aina kauden parhaat maut ja reseptit – ympäristön kannalta kestävällä tavalla tuotettuna. Kasvisten vaikutus terveyteen on kiistaton, ja yhä useampi valitsee lautaselleen juuri kasviksia. Syys-lokakuussa hotellien kokouksissa nautitaan kotimaisia hedelmiä ja kalaa.

13.9.2018

Kiinnostus ruuan tuottamia hyvinvointivaikutuksia kohtaan kasvaa jatkuvasti, ja siksi myös Radisson Blu Hotellit ovat keskittyneet kehittämään kokoustarjoilujen tuoteratkaisuja ja reseptiikkaa, joiden avulla voidaan auttaa ihmisten hyvinvointitavoitteita. Jaksamisen ja hyvinvoinnin kannalta on myös oleellista, millainen fiilis ruokailun yhteyteen voidaan tuottaa. Siksi myös värikäs ja inspiroiva esillepano on tärkeää.

- Halusimme tuoda kotimaiset raaka-aineet Brain Food -ruokavalion keskiöön, ja siksi lähdimme tänä vuonna tekemään yhteistyötä Satokausikalenterin kanssa. Vihannekset ja kasvikset ovat herkullisimmillaan juuri tiettyinä aikoina, ja haluamme osaltamme kannustaa ihmisiä nauttimaan kotimaisista mauista. Meille on tärkeää myös ruuan ja sen tuotannon ympäristövaikutusten jatkuva vähentäminen, mihin satokausiajattelulla voidaan vaikuttaa merkittävästi, sanoo Suomen Radisson Blu Hotellien Brand Manager Mika Riuttanen.

Brain Food -kokousruokatarjoilut elävät satokausien mukaan, ja kausimakuja kehitetään ja tuodaan mukaan kokoustarjontaan kuusi kertaa vuoden aikana. Lokakuun loppuun asti on tarjolla kotimaisista hedelmistä, juureksista ja kalasta loihdittuja makuelämyksiä.

- Tällä hetkellä kotimaiset omenat sekä päärynät ovat parhaimmillaan. Ne kannattaa nauttia kuorineen, koska suurin osa niiden sisältämistä ravintoaineista sijaitsee kuoressa tai sen läheisyydessä. Satokausiajattelua seuraamalla löytää aina uusia herkullisia ja terveellisiä vaihtoehtoja. Sesonkiajattelun sivutuotteena vähennät ruokavaliosi ympäristövaikutusta ja muokkaat monipuolisempaa ruokakulttuuria, vinkkaa Satokausikalenterin perustaja Samuli Karjula.

- Terveyden kannalta tärkeät vitamiinit ja hivenaineet säilyvät lähellä tuotetuissa kasviksissa pöytään asti, sillä yleensä pitkät logistiikkaketjut ja varastointiajat heikentävät kasvisten laatua. Satokauden aikana kasvatetut kasvikset tarvitsevat myös vähemmän lannoitteita ja torjunta-aineita, joten niidenkin kehollemme aiheuttama kuormitus pienenee suosimalla sesongin mukaisia kasviksia, sanoo Satokausikalenterin toimitusjohtaja Natalia Salmela.


Kuvat: S-Ryhmä

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.