Kuvateksti

Näkövammaisille oma ruokalista

Fransmanneissa ja Rossoissa näkövammaiset asiakkaat on huomioitu pistekirjoituslistalla.

28.1.2013

Fransmannissa pistekirjoituslista on ollut käytössä muutaman vuoden ajan. Idea sai alkunsa Mikkelin Fransmannista, jossa käy näkövammaisia asiakkaita lasten ja nuorten erityiskouluna ja kasvatusalan henkilöstön koulutuskeskuksena toimivasta Mikael-koulusta.

– Pitkän listan selittäminen ääneen koettiin puolin ja toisin hankalaksi. Aloimme pohtia, miten voisimme huomioida erityisryhmät entistä paremmin ja tarjota muun muassa näkövammaisille samat palvelut kuin muillekin, ravintolapäällikkö Pirjo Lautiainen Mikkelin Fransmannista kuvailee.

Yhteistyötä yhdistyksen kanssa

Ensivaiheessa yhteistyötä viriteltiin paikallisen näkövammayhdistyksen kanssa. Jo seuraavasta ruokalistasta tehtiin järjestön avustuksella valtakunnallinen pistekirjoitusversio, joka on käytössä kaikissa Fransmanneissa.

– Meillä listalle on tarvetta säännöllisesti. Pistekirjoituslistan olemassaolosta kannattaa kertoa aktiivisesti paikallisille alan yhdistyksille, joissa tällainen palvelu koetaan erittäin myönteiseksi, Lautiainen muistuttaa.


Kuvat: S-Ryhmä

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.